Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksipäinen maalivahtihirviö Suomesta uhkaa koitua Dallasin kohtaloksi

Urheilu
 
Reuters
Antti Niemi (vas.) ja Kari Lehtonen olivat hyvällä tuulella voitto-ottelun jälkeen tammikuussa.
Antti Niemi (vas.) ja Kari Lehtonen olivat hyvällä tuulella voitto-ottelun jälkeen tammikuussa. Kuva: Reuters

”Hyökkäämällä voitetaan otteluita, puolustamalla mestaruuksia”, kuuluu ikivanha palloilufraasi. Se näyttää jälleen pitävän paikkansa, sillä yksi Dallas Stars, NHL:n hyökkäävin joukkue, on jäämässä alakynteen pudotuspelisarjassa St. Louis Bluesia vastaan. Viime yönä Dallas hävisi rumasti maalein 1–6.

St. Louis johtaa ottelusarjaa vasta voitoin 2–1, mutta Dallasin kautta uhkaa toden teolla niin sanottu kaksipäinen maalivahtihirviö.

Two-headed goalie monster” on tunnettu termi NHL:ssä ja sillä tarkoitetaan tilannetta, jossa joukkueessa on kaksi tasavahvaa maalivahtia, mutta kummallakaan ei ole tiukoilla hetkillä vaadittavaa itsevarmuutta.

Dallas lähti kauteen NHL:ssä harvinaisella taktiikalla, jossa sillä ei ole selvää ykkösmaalivahtia, vaan tasaisesti peluutettava duo Suomesta Kari Lehtonen ja Antti Niemi. Kilpailuasetelma toimi melko hyvin runkosarjan aikana ja vahteja ei uuvutettu liioilla peleillä, kuten joskus käy joukkueissa, joilla on vain yksi huippuvahti.

Kaksipäinen hirviö ilmaantui kaukaloon St. Louis -ottelusarjan toisessa pelissä. Lehtonen päästi kolme maalia ensimmäisessä erässä ja maalin suulle luisteli Niemi. Dallas venytti ottelun vielä jatkoajalle, mutta hävisi 3–4.

Tiistain ottelussa maalilla aloitti Niemi, mutta nyt hänelläkään ei sujunut. Lehtonen korvasi hänet toisen erän alussa tilanteessa 1–3 ja päästi heti kiekon taakseen. Dallas on nyt käytännössä tilanteessa, jossa kummallakaan maalivahdilla ei ole itseluottamusta.

Tilanne on hankala myös valmennukselle, jonka pitää valita, kumpaan luottaa seuraavassa ottelussa, joka Dallasin on käytännössä pakko voittaa.

”He eivät ole syyllisiä tähän”, Dallasin valmentaja Lindy Ruff vakuutti ottelun jälkeen NHL.comin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?