Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauri Ruuska aloittaa ammattilaisuransa haastajakiertueella – arvostettu jalkapallomies tukee golfaria

Urheilu
 
Harri Vaskimo
Lauri Ruuska voitti avoimen SM-kisan, Erkko Trophyn Talin kentällä Helsingissä vuonna 2014.
Lauri Ruuska voitti avoimen SM-kisan, Erkko Trophyn Talin kentällä Helsingissä vuonna 2014. Kuva: Harri Vaskimo
Kuka?

Lauri Ruuska

 Syntynyt 28.12.1993.

 Siirtyi golfin ammattilaispelaajaksi lokakuussa 2015.

 Seura: Tarinagolf, Siilinjärvi.

 Aloitti pesäpalloilijana alle kouluikäisenä.

 Pääsi 15-vuotiaana poikien maajoukkuerinkiin.

 Voitti vuonna 2013 Finnish Tourin kokonaisrankingin, Finnish Amateur Rankingin 2013–2014, reikäpelin Suomen mestaruuden 2013 sekä avoimet Suomen mestaruuskilpailut (Erkko Trophy) 2014 ja lyöntipelin Suomen mestaruuden 2015.

Lauri Ruuska on yksi uusimmista suomalaistulokkaista golfin ammattilaiskentillä. Siilinjärveläinen aloittaa tänään torstaina ensimmäisen Euroopan haastajatason ammattilaiskisansa Belekissä Turkissa.

Ruuska oli viime kauden nimiä amatöörigolfissa. Hän voitti lyöntipelin Suomen mestaruuden ennätyksellisellä kolmentoista lyönnin erolla seuraavaan.

Vuonna 2014 hän voitti avoimen SM-kilpailun Erkko Trophyn ja edellisenä vuonna reikäpelin Suomen mestaruuden.

”Aikomuksena oli siirtyä ammattilaiseksi jo vuosi sitten, mutta se siirtyi”, sanoo pelaajan isä Osmo Ruuska.

Hänen mukaansa ammattilaiseksi siirtyminen on iso ja merkittävä askel 22-vuotiaalle golfarille.

Tällä kaudella Ruuskan ohjelmassa on kahdeksan Challenge Tourin eli haastajakiertueen turnausta. Lisäksi hän pelaa muutamassa yhteispohjoismaisen Nordic Leaguen kisassa.

Suomessa Chanllege Tourin kisa pelataan elokuussa Vierumäellä. Toisen kotimaan kisansa Ruuska pelaa kotikentällään Siilinjärven Tarinagolfissa heinäkuun lopulla. Kyseessä on näytöskilpailu seuran naisammattilaisen Marika Vossin kanssa.

”Kauden puolivälissä pidetään välitsekkaus ja katsotaan, missä mennään. Laurin tuntien kaikki on mahdollista”, Osmo Ruuska sanoo.

Ensimmäinen kausi ammattilaisena maksaa noin 50 000 euroa. Ruuska teki hiljattain pitkän 3+2-vuotisen sopimuksen Ari Lahden rahoituskonsernin Icecapitalin kanssa.

Lahti tukee merkittävästi Veikkausliigassa pelaavaa Kuopion Palloseuraa.

Kuinka vaikeaa oli saada jalkapallomies golfarin tukijaksi?

”Itse asiassa aloite tuli Lahden puolelta. Hän on arvostettu henkilö urheilumaailmassa, ja tämä on hänelle myös imagollinen kysymys”, Ruuska sanoo.

Lahden mukaan päätös tukemisesta syntyi helposti. ”Lauri on nuori urheilija, jolla on kaikki kyvyt nousta kansainvälisesti menestyväksi golfariksi”, Lahti sanoo.

Oppivuoden jälkeen tavoitteena on nousta mahdollisimman pian Euroopan-kiertueelle, joka on myös Mikko Ilosen, Roope Kakon ja Mikko Korhosen työmaa.

Silloin pelaaja voi itsekin päästä kunnon ansioihin. Esimerkiksi Belekin kisan palkintopotti on yhteensä 175 000 euroa, kun se samaan aikaan pelattavassa Euroopan-kiertueen kilpailussa Marokossa on 1,5 miljoonaa.

Suomalaisista ammattilaisissa Marokossa pelaa vain Korhonen, joka matkusti sinne 33 tuntia viime viikon pelipaikasta Kiinasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!