Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sebastian Dahlströmillä täydellinen liigadebyytti

Klubipääty siivitti HJK:n maalijuhlaan ja viiteen maaliin Ilvestä vastaan.

Urheilu
 
Mikko Stig
HJK:n Alfredo Jose Morelos Avilez (kesk.) ja Nikolai Alho (oik.) juhlivat Sebastian Dahlströmin (vas.) tekemää joukkueen neljättä maalia keskiviikkona.
HJK:n Alfredo Jose Morelos Avilez (kesk.) ja Nikolai Alho (oik.) juhlivat Sebastian Dahlströmin (vas.) tekemää joukkueen neljättä maalia keskiviikkona. Kuva: Mikko Stig
HJK–Ilves 5–1

Klubipäädyn taika toimi jälleen HJK:lle – ja millä tavalla. Tällä kaudella HJK on jokaisessa kotiottelussa ollut jumissa avausjaksolla, kun se on hyökännyt pohjoispäätyyn. Klubipäädyn edessä peli on muuttunut. HJK tuli toiselle jaksolle 0–1-tappioasemassa ja nousi 5–1-voittoon.

Erityisen paljon HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon mieltä lämmitti debytantti Sebastian Dahlströmin, 19, esitys.

”Dale teki 1+1. Huikea suoritus ja varmasti ikimuistoinen debyytti. Tuollainen Klubi-kasvatin debyytti herkistää vanhankin miehen. Nukun levollisesti ensi yön”, Lehkosuo kertoi.

Ensimmäisessä Veikkausliigaottelussaan Dahlström hankki pilkun, josta Mikael Forssell vei HJK:n 2–1-johtoon tunnin kohdalla. Kolme minuuttia myöhemmin Dahlström oli mukana rakentamassa nopean suunnanmuutoksen jälkeen hyökkäystä, josta Nnamdi Oduamadi teki 3–1-johtomaalin.

67. minuutilla Dahlström laukoi Alfredo Moreloksen syötöstä 4–1-johtomaalin.

”Totta kai oli mageeta päästä tekemään debyytti kotikentällä. Pääsin hyvään rentoon fiilikseen, ja sieltä se hyvä suoritus tuli. Ihan sairas fiilis oli [maalin jälkeen], en tiedä, mitä päässä liikkui. Oli mahtava katsoa, kun pääty juhli, ja pääsin tuulettamaan heille”, Dahlström kertoi.

Forssell aloitti maalijuhlat Oduamadin pitkän kuljetuksen jälkeen puskemalla Oduamadin keskityksen maaliin. Ville Jalasto viimeisteli loppulukemat.

Ilveksen ainokainen syntyi toppari Lum Rexhepin harhasyötön jälkeen puolen tunnin kohdalla. Paul Tendeng syötti pallon HJK-puolustajien välistä Tuure Siiralle, 21, joka viimeisteli ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa viidennessä liigapelissään.

Keskikenttäpelaaja Dahlström on entisen koripalloilijan Juha Dahlströmin poika. Isä tutustutti pojan ensin koripalloon. Dahlström piti vuonna 2013 vuoden tauon jalkapallosta ja keskittyi toiseen lajiinsa salibandyyn. Hän voitti Suomen mestaruuden salibandyssä B- ja C-junioreissa. Välivuoden jälkeen hän palasi takaisin jalkapalloon, ja päätös tuntui yhä oikeammalta.

”Todellakin, nyt tuntuu juuri siltä”, Dahlström sanoi nauraen.

Siinä on oma ironiansa, että HJK pyrkii pallonhallinnalla rakentamaan hallitusti hitaita hyökkäyksiä, mutta maalijuhla syntyi nopeista hyökkäyksistä ja suunnanmuutoksista.

”Kun voitamme pallon, ensimmäinen syöttö pitäisi olla eteenpäin. Meilläkin se tiedetään. Jokaiseen peliin intensiteetin saaminen on taitoa, ja se kehittyy meillä koko ajan”, Forssell sanoi.

Avausjakson heikkoa peliä seurasi kannattajien toivoma ilotulitus.

Mikko Stig
Yleisö seurasi HJK–Ilves-ottelua.
Yleisö seurasi HJK–Ilves-ottelua.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!