Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nanna Vainion paikka olympialaisten sulkapalloon varmistui – Ville Lång joutuu vielä jännittämään ensi viikkoon

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Nanna Vainio sulkapallon SM-kisoissa helmikuussa Vantaalla.
Nanna Vainio sulkapallon SM-kisoissa helmikuussa Vantaalla. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Nanna Vainio voi pitää varmana paikkaansa Rion kesäolympialaisten sulkapallossa.

Vainio on torstaina julkistetulla maailmanlistalla sijalla 61. Vaikka naisten olympiaturnaukseen myönnettäisiin villejä kortteja, Vainion listasijoitus oikeuttaa olympiapaikkaan.

Mahdolliset villit kortit karsivat pelaajia, jotka ovat pääsemässä kaksinpeleissä Rioon järjestysnumeroilla 35–38. Vainio on paikalla numero 31.

Miespelaajista Ville Lång on maailmanlistalla sijalla 74. Hänen olympiapaikkansa ratkeaa ensi viikolla, kun villit kortit ja kaksinpelien lisäpaikat ovat varmistuneet.

Neljä vuotta sitten Lontoossa Lång putosi jatkosta ensimmäisellä kierroksella, mutta pelasi loisto-ottelun maailmanlistalla toiseksi sijoitettua malesialaista Lee Chong Weiniä vastaan.

Pelaajavalinnat Rioon tehdään tänään (5.5.) julkaistun listan mukaan. Pelaajilla on kuitenkin mahdollista kohentaa asemiaan heinäkuun 21. päivään asti, jolloin suoritetaan olympiapelien arvonnat.

Ennen kuin varsinainen osallistujalista selviää, maapaikkakiintiöt karsivat pelaajia maailmanlistalta. Joka pelimuotoa kohden on kahden pelaajan maksimikiintiö.

Rion kaksinpeleissä osallistujien määrä on 38 pelaajaa, mutta se voi kasvaa, jos yksi pelaaja pääsee olympiakisoihin useassa pelimuodossa.

Esimerkiksi jos sama nainen pääsee mukaan sekä naisten nelinpeliin että sekanelinpeliin, tulee yksi lisäpaikka naisten kaksinpeliin.

Olympiapelit alkavat 11. elokuuta ja viimeiset mitalit jaetaan 20. elokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!