Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trump on huippuluokan golfari vai onko? ”Mitä tulee huijaamiseen asteikolla 1–10, Trump saa arvosanan 11”

Urheilu
 
John David Mercer
Donald Trump seurasi marraskuussa golfkisaa Miamissa.
Donald Trump seurasi marraskuussa golfkisaa Miamissa. Kuva: John David Mercer

Donald Trumpin poliittisista taidoista voidaan olla monta mieltä, mutta golfin pelaajana hän on parempi kuin yksikään kilpakumppaninsa vai onko sittenkään?

Trump pelaa tasoitukselle 3, mikä on huippuluokkaa. Hän on tehnyt myös hole-in-onen ja voi miljardöörinä pelata lukuisilla omistamillaan golfkentillä.

”Tiedän, miten voitetaan. Olen voittanut useita golfkilpailuja. Minulta kysytään usein, miten hallitsen lähipelin? Hallitsen sen oikein hyvin”, Trump yhdisti puheessaan golfin republikaanien esivaaleihin Michiganissa ja Missisippissä.

Golfissa lähipeli tarkoittaa tarkkaa lähestymistä viheriölle ja pallon linjakasta puttaamista reikään.

Boston Globen mukaan Trump on parhaimmillaan pelannut kentän alle sen par-tuloksen. Elokuussa 2013 hän pelasi täyden kierroksen 70 lyönnillä (-2).

Viime vuonna hänen huonoin kierrostuloksensa oli 86 lyöntiä. Suomessa moni tavallinen klubipelaaja pääsee harvoin niin hyvään tulokseen.

Tänä vuonna kierrokset ovat vaalikampanjan takia jääneet vähiin.

Kaikki eivät tosin ole täysin vakuuttuneita Trumpin pelitaidoista.

Kirjassaan Who is Your Caddy? – Kuka on mailapoikasi? urheilutoimittaja Rick Reilly kiersi kentällä tunnettujen ihmisten, kuten Trumpin kanssa.

”Mitä tulee huijaamiseen asteikolla 1–10, Trump saa arvosanan 11”, Reilly kirjoitti, muttei paljastanut, millä tavalla Trump huijaa.

Hän palautti mieliin Pohjois-Korean entisen johtajan Kim Jong-Ilin, joka teki kierroksen aikana neljä hole-in-onea, eli löi pallon yhdellä lyönnillä reikään.

”Erittäin, hhum, vaikuttavaa”, Reilly sanoo.

Golf kiinnostaa Trumpia kuitenkin aidosti. Hän omistaa seitsemäntoista huippuluokan golfkenttää, joista kaksi on Dubaissa.

Hän on ostanut muun muassa maineikkaan Turnberryn kentän Skotlannista. Turnberry oli British Openin eli The Openin isäntäkenttänä vuonna 2009.

Trumpin omistamilla kentillä kelpaa pelata, sillä hän on käyttänyt miljoonia euroja niiden kunnossapitoon.

Jos Trump valitaan Yhdysvaltain seuraavaksi päämieheksi marraskuussa, hän jatkaa golfaavien presidenttien perinnettä.

Nykyinen presidentti Barack Obama on innokas golfari. New York Postin mukaan Obama on pelannut 81 kierrosta sen jälkeen, kun hänet valittiin uudestaan vuonna 2012.

Myös Theodore Roosevelt, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Bill Clinton ja George W. Bush viihtyivät golfkentällä.

KEVIN LAMARQUE
Britannian pääministeri David Cameron ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pelasivat golfia Watfordissa Englannissa tämän vuoden huhtikuun 23. päivänä.
Britannian pääministeri David Cameron ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pelasivat golfia Watfordissa Englannissa tämän vuoden huhtikuun 23. päivänä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!