Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustaja Jaakola herätteli Leijonia Pietarissa ennen harjoitusta: ”Ainakaan kukaan ei puhunut päälle”

Suomi kohtaa tänä iltana jääkiekon MM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan Valko-Venäjän.

Urheilu
 
Martti Kainulainen
Topi Jaakola on ajanut pitkän partansa MM-kisoihin. Nyt tilalla on muutaman millin muotisänki.
Topi Jaakola on ajanut pitkän partansa MM-kisoihin. Nyt tilalla on muutaman millin muotisänki. Kuva: Martti Kainulainen

Pietari

Jääkiekkomaajoukkueen vakiopuolustaja Topi Jaakola, entinen parta-Topi, herätteli Leijonia ennen ottelupäivän aamujäätä Pietarin Jubileinyi-hallissa.

Perjantaina illalla Suomi kohtaa Valko-Venäjän, ja silloin MM-turnaus alkaa saada suuntaa.

Jaakola kertoi vähän tuntemuksistaan ja sanoi pari kannustuksen sanaa koko joukkueelle. Jaakolan olemus on muuttunut, kun jokin aika sitten hän leikkasi erittäin pitkän partansa pois ja tilalle on kasvanut muutaman millin muotisänki.

”Uusi rituaali itselle. Otin sen kohteliaisuutena”, Jaakola sanoi puheoikeudestaan, joka lankesi hänelle vähän yllättäen.

Maajoukkueen valmennus antoi Jaakolalle mahdollisuuden puheeseen, kun joukkue oli jäällä. Mikko Koivu on joukkueen kapteeni, mutta tällä kertaa hän ei jakanut neuvoja tai ohjeita, ainakaan julkisesti.

”Oli kiva sanoa jotain omista fiiliksistä”, Jaakola sanoi ja sai kuulijat hiljaisiksi. ”Ei ainakaan kukaan puhunut päälle.”

Jaakola on ollut maajoukkueen vakiokasvo lähes kymmenen vuotta. Hän on nähnyt paljon näitä kisoja, ja siten sopiva puheenpitäjä.

Puheenpito tuli Jaakolalle yllätyksenä, mutta jos tavasta tulee kiertävä, on hänellä selkeä käsitys, kyuka voisi olla seuraava puhuja.

”Jos minä saisin päättää, olisi se Komarovin Leksa. Perusteluja ei varmaan tarvita”, Jaakola heitti palloa Toronton hyökkääjälle, joka on erittäin arvostettu joukkuepelaaja.

Pietariin matkanneesta MM-joukkueesta Jaakolalla on erittäin hyvä käsitys. ”Tämä porukka rupeaa nyt kirjoittamaan omaa tarinaansa”, Jaakola sanoi.

Venäjä on Jaakolalle erityisen tuttu, kun hän pelasi Jokereissa KHL:ää. Tosin Pietarin SKA:ta vastaan joukkue ei pelannut Jubileinyissä, vaan isommassa Pietarin areenassa.

Suomi kohtaa Valko-Venäjän MM-turnauksen avauksessaan perjantaina kello 20.15. MTV3 näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Maalin edessä on muuri, joka pitäisi ohittaa. Bluesin A-junnut näyttivät HSTV:lle, miten kikkaillaan puolustus ja maalivahti kahville - ja isketään kiekko häkkiin. Samalla selviää, kuinka lähtee hyvä lämäri.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!