Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Timo Karvinen aloittaa Viron golfin päävalmentajana: ”Kyky haastaa itsensä pitää nostaa uudelle tasolle”

Urheilu
 
HS
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Timo Karvinen (vas.) ja Viron golfliiton puheenjohtaja Marko Kaljuveer paiskasivat perjantaina kättä sopimuksen kunniaksi.
Timo Karvinen (vas.) ja Viron golfliiton puheenjohtaja Marko Kaljuveer paiskasivat perjantaina kättä sopimuksen kunniaksi. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Virolaiset golfarit luottavat jatkossa suomalaiseen valmennusoppiin, kun Timo Karvinen aloittaa maan golfliiton päävalmentajana.

Karvinen vastaa Viron golfin projektista, jonka tavoitteena on vuoden 2020 Tokion kesäolympialaiset.

Viron gofliitto on asettanut olympiaprojektilleen tavoitteeksi saada maalle edustajan Tokioon ja Buenos Airesissa järjestettäviin nuorten olympialaisiin vuonna 2018.

”Tavoite on kova, muttei mahdoton. Urheilussa pitää asettaa kovia tavoitteita, jos haluaa päästä lajin huipulle”, Viron golfliiton puheenjohtaja Marko Kaljuveer sanoo tiedotteessa.

“Olen vakuuttunut, että Timo Karvinen on oikea valmentaja johtamaan projektiamme ja nostamaan Viron golf uudelle tasolle.”

Viron olympiaprojektiin kuuluu pelaajia kolmesta eri ryhmästä: miehet, alle 18-vuotiaat ja alle 15-vuotiaat. Maan lliitto näkee lajin paluun olympialaisten ohjelmaan suurena mahdollisuutena kasvattaa lajin suosiota ja harrastajamäärää.

Kesällä 2016 Karvinen on mukana Viron maajoukkueleireillä sekä maajoukkueen mukana Tallinnassa pelattavissa miesten henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa ja syyskuun MM-kisoissa Meksikossa.

”Viron golfissa on paljon potentiaalia. Ensi vaikutelma pelaajista on ollut positiivinen. Lajin perustaidot ovat varsin korkealla tasolla, mutta päivittäisen harjoittelun intensiteetti ja kyky haastaa itsensä pitää nostaa uudelle tasolle”, Karvinen sanoo.

”Tarvitaan omistautumista, kärsivällisyyttä ja uskoa omaan osaamiseen niin tuloksia syntyy.”

Vuodesta 1995 golfvalmentajana toiminut Karvinen on työskennellyt päävalmentaja aikaisemmin mm. Suomen, Guatemalan ja Sveitsin golfliitoissa. Neljän Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen hän palasi Suomeen Espoo Golfakatemian päävalmentajana loppuvuodesta 2014.

Karvinen jatkaa edelleen työtään Espoon Golfseurassa ja valmentaa myös Suomen Golfliiton Talenttiryhmässä.

Virossa on yhdeksän golfkenttää ja lajin harrastajia noin 3 000. Maan paras ammattilainen Mark Suursalu pelaa Euroopan kolmostason pohjoismaista Nordic Leagueta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?