Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanada väläytti tehojaan MM-avausottelussa

Nykykiekkoilun nuoret tähdet kohtasivat toisensa.

Urheilu
 
Jussi Nukari / LEHTIKUVA
Connor McDavid säästi tehopisteet myöhempiin otteluihin.
Connor McDavid säästi tehopisteet myöhempiin otteluihin. Kuva: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

USA 1

Kanada 5

Pietari

Kanada sai Yhdysvallat näyttämään hieman liikaa koulupoikajoukkueelta tai iänikuiselta pikkuveljeltä, kun jääkiekon MM-turnaus käynnistyi Pietarissa perjantaina.

Jubileinyi-halli oli täynnä ja odotukset paljon korkeammalla, kuin mitä tarjolle tuli.

Loppuluvut 5–1 Kanadalle eivät täysin kuvaa peliä, vaan sitä, että maalivahti Keith Kinkaidille upposi kiekkoja liian helposti selän taakse.

”Ei ollut todellakaan unelmastartti, mutta paljon jääkiekkoa on jäljellä ja onneksi huomenna [lue tänään] uusi peli”, USA:n kapteeni Matt Hendricks sanoi.

Partasuu Patrick Maroon löi USA:n 1–0-johtoon ennen viiden minuutin täyttymistä. Sitä riemua kesti vain 30 sekuntia, kun Taylor Hall tasoitti pienestä kulmasta. Sitten Kanada rullasikin karkuun Brendan Gallagherin, Matt Duchenen, Boone Jennerin ja Brad Marchandin maaleilla.

Mielenkiintoia otteluun toi viime vuoden NHL:n ykkösvarauksen Connor McDavidin ja kenties tulevan ykkösen Auston Matthewsin vertailu.

Kanadalainen McDavid ehti loukkaantumisensa takia pelata puoli kautta NHL:ää, amerikkalainen Matthews kauden Sveitsin liigaa.

Näistä asetelmista lähdettiin MM-turnaukseen ja kultajahtiin.

”Se ei ollut missään nimessä helppo peli. Se saattoi näyttää siltä, mutta ei ollut”, McDavid sanoi toimittajajoukon ympäröimänä.

Kahden alle 20-vuotiaan nuoren herran eron huomasi selvästi, vaikka vertailu ei teekään oikeutta, kun McDavid pelasi niin paljon paremmassa joukkueessa.

Molemmat ovat taitavia käsittelemään kiekkoa, mutta McDavidin luistelu ja nopeus hivelee silmää. Ja hän tekee kaikki haluamansa temput täydessä vauhdissa.

Matthews sai pienen muistutuksen pelinopeudesta ja huolellisuudesta, kun USA pelasi ylivoimaa kolmennen erän puolivälissä. Matthews heitti huolettoman rystylätyn hyökkäysalueella ja Duchene löi kiekon ilmasta alas kuin terävän tennislyönnin.

Siitä lähti vastahyökkäys, jonka päätteeksi Marchand ujutti kiekon alivoimalla maaliin.

Ottelun tehomieheksi McDavidistä ei ollut, tällä kertaa. Hyökkäyspäässä hän oli silti koko ajan siellä, missä tapahtui. Luomassa tilanteita ja rakentamassa maalipaikkoja. Kunhan turnaus etenee, alkaa hänenkin nimensä piirtyä vähän isommilla kirjaimilla pistepörssin keulille.

McDavid tuli MM-kisoihin NHL:n kapeammista kaukaloista. Kovin suuria vaikeuksia muutos ei aiheuttanut.

”Kyllä tällä jäällä saa luistella paljon enemmän ja tilaa on enemmän”, McDavid sanoi.

Tulos Suomen ja Valko-Venäjän ottelusta ei ehtinyt kaikkiin HS:n painoksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!