Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MM-kisoissa ensimmäinen jättiyllätys: Sarjanousija katkaisi kymmenen vuoden tappioputken MM-hopeamitalistia vastaan

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Sveitsin Patrick Geering taisteli Kazakstanin Nigel Dawesin kanssa.
Sveitsin Patrick Geering taisteli Kazakstanin Nigel Dawesin kanssa. Kuva: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Jääkiekon MM-kisoissa nähtiin lauantaina ensimmäinen kunnon yllätys, kun Sveitsi hävisi Kazakstanille voittolaukauskisan jälkeen maalein 2–3.

Sveitsi on esiintynyt viime vuosina vahvasti MM-kiekossa, ja vuonna 2013 joukkue ylsi historiansa parhaimpaan saavutukseen oltuaan Ruotsin ja Suomen yhteisissä kisoissa hopealla.

Kazakstan puolestaan on tullut tunnetuksi todellisena hissijoukkueena, sillä maa on vaihtanut sarjatasoa joka kevät vuodesta 2009 lähtien. Viime keväänä oli vuorossa nousu ylöspäin, kun joukkue voitti B-divisioonan.

Joukkue ei kolmissa edellisissä MM-kisoissaan ole voittanut yhtään ottelua. Ainoa A-sarjan MM-kisoissa saavutettu voitto nähtiin vuonna 2006, kun joukkue kaatoi Slovenian maalein 5–0.

Tänä keväänä joukkue voi välttää putoamisen, jos tulokset säilyvät Sveitsi-ottelun kaltaisina.

Peliesitys ei tosin lupaa kovin paljoa, sillä Sveitsi oli ottelussa selvästi parempi. Maalinteko oli kuitenkin vaikeaa, ja Kazakstanin Vitali Koleskov torjui peräti 49 laukausta. Vastapäädyssä Reto Berra selvisi 24 torjunnalla.

Sveitsi siirtyi ottelussa johtoon Samuel Walserin maalilla ajassa 14.56, mutta Roman Savchenko tasoitti alivoimalla ottelun puolivälissä. Kaukolaukaus lipsahti Berran ohi todella helposti.

Kazakstan siirtyi Roman Starchenkon ylivoimamaalilla johtoon ajassa 50.30, mutta Denis Hollensteinin osuma hetkeä myöhemmin vei ottelun jatkoajalle.

Maaleja ei nähty, joten ratkaisua haettiin voittolaukauksista. Ratkaisijaksi nousi Kazakstanin Nigel Dawes, joka onnistui kahdesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!