Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Noora Tamminen kiinni uransa parhaassa sijoituksessa Euroopan-kiertueella – voittokin on ulottuvilla

Mikko Korhonen myös kärkikamppailussa, niin ikään Marokossa

Urheilu
 
Tristan Jones
Noora Tamminen on vahvasti kiinni olympiapaikassa.
Noora Tamminen on vahvasti kiinni olympiapaikassa. Kuva: Tristan Jones

Näillä näkymin tuleva olympiaedustaja Noora Tamminen on kiinni uransa parhaassa sijoituksessa golfin naisten Euroopan-kiertueella.

Tamminen (71+71+71/–3) starttaa sunnuntaina Marokon osakilpailun päätöskierrokselle jaetulta neljänneltä sijalta.

Eroa kilpailua alusta saakka johtaneeseen Englannin Florentyna Parkeriin (–6) on kolme lyöntiä. Toista sijaa jakavaan kaksikkoon, Espanjan Nuria Iturrosiin ja Englannin Liz Youngiin on eroa vain yksi lyönti.

”Aikalailla samanlaista peliä kuin aiempinakin päivinä. Puttaaminen oli tänään vähän kaksijakoista; lyhyet putit olivat hyviä, mutta pidemmältä matkalta ei onnistumia juurikaan ollut. Avauslyönnit osuivat hyvin väylille, mutta rautalyönteihin en saanut tänään oikein tuntumaa. Niihin täytyy hakea lisää fiilistä rangelta”, Tamminen sanoi tiedotteessa.

Tammisen para sijoitus Euroopan-kiertueella on jaettu viides viime kaudelta.

Sijoittumalla kärkeen Tamminen vahvistaa asemiaan olympiarankingissa, joka määräytyy maailmanlistan mukaan.

Tamminen ja Ursula Wikström ovat jo käytännössä varmat olympiaedustajat, koska Suomen muut naiset ovat kaukana takana maailmanlistalla ja jäljellä on tämän jälkeen Euroopan-kiertueella vain kaksi kisaa sijoituksen parantamiseen.

Viidestä Marokon kilpailua jatkavasta suomalaisesta Krista Bakker (-2) jakaa hänkin kuudetta sijaa.

Myös miesten Euroopan-kiertuetta pelataan tällä viikolla Marokossa, ja sielläkin näyttää suomalaisitain hyvältä.

Mikko Korhonen (–2) on kilpailussa jaetulla kuudennella sijalla. Eroa kisaa johtavaan Englannin Chris Hansoniin on neljä lyöntiä.

Ensimmäiset kaksi kierrostaan tuloksin 70 ja 73 selvittänyt Korhonen teki lauantaina tuloksen 71 (–1). Se vaati kahden bogin jatkeeksi kolme birdietä.

”Hyvä kierros taas. Homma oli täysin kontrollissa ensimmäiset kymmenen reikää, ei mitään ongelmia. Reiät 11–16 sitten pelkkää taistelua, hyviä pareja taas monta. Loppuun sain vielä yhden birdien tehtyä”, Korhonen luonnehti päivän urakkaansa tiedotteessa.

Sunnuntaina nummelalaisella on hyvä mahdollisuus kirjauttaa tililleen uran yhdeksäs top 10 -sijoitus Euroopan kiertueen kilpailuissa.

”Huomiseksi on luvattu surkeaa keliä, joten homma on täysin auki”, sanoi Korhonen viitaten Rabatin sääennustukseen, joka lupaa ajoittain rankkojakin sateita sunnuntaiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?