Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigerian pikajuna vauhditti pääkaupunkiseudun paikallisottelua

Klubin vasemman laidan kaksikko ratkaisi voiton PK-35:stä Myyrmäessä

Urheilu
 
Vesa Koivunen
HJK:n Taye Taiwo laukoi voittomaalin ja samalla ensimmäisen osumansa Veikkausliigassa PK-35:n verkkoon.
HJK:n Taye Taiwo laukoi voittomaalin ja samalla ensimmäisen osumansa Veikkausliigassa PK-35:n verkkoon. Kuva: Vesa Koivunen

PK-35 Vantaa 1

HJK 2

Artikkeliin liittyvät

Pääkaupunkiseudun toinen paikallisottelu päättyi Myyrmäen stadionilla Klubin juhlaan toisen puoliajan hikisen paineen jälkeen.

Voitto tuli lauantaina lopulta HJK:n vasemman laidan kaksikon, Nigerian express-junaksi kutsutun parivaljakon Taye Taiwon ja Nnamdi Oduamadin maaleilla.

Viimeiset kahdeksan minuuttia peli pyöri HJK:n puolustuspäässä, kun PK-35 Vantaa haki tasoitusmaalia 1–2-tappiotilanteessa.

Jälleen kerran PK-35 jäi ilman kauden ensimmäistä kotivoittoa, ja HJK nousi tämän kauden tavoilleen uskollisena voittoon toisella puoliajalla. Se oli Klubin kauden ensimmäinen vierasvoitto.

”PK-35 menetti koko ajan tasapainoaan hyökätessään. Sillä tavalla he saavat pallonhallintaa mutta samalla häviävät myös pelejä. Meillä oli kaikki mahdollisuudet tehdä pari maalia jo avausjaksolla”, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi.

PK-35 pelasi jälleen hyvin omaa espanjalaistyylistä pallonhallintapeliään, jossa riskilläkin pidetään palloa. Se avasi HJK:lle paikkoja vastahyökkäyksiin. Toisella jaksolla HJK onnistui hyödyntämään PK-35:n korkean linjan.

Taiwo teki 2–1-voittomaalin volleylaukauksella kulmapotkun paluupallosta 77. minuutilla. Pallo upposi maalivahti Daniel Kollarin käsien kautta takanurkkaan. Voittomaali oli samalla Taiwon ensimmäinen maali Veikkausliigassa.

HJK pystyi pitämään lopussa kotijoukkueen aisoissa, ja Taiwo pääsi tanssimaan voitontanssia HJK:n satojen kannattajien vahvuisen vieraskatsomon eteen.

”Olimme vähän väsyneitä. Ei ole helppoa pelata näin usein”, Taiwo sanoi.

Lehkosuo antoi paljon palautetta pelaajilleen avausjaksolla. Hän kertoi yrittäneensä korjata pelaajien sijoittumisia, jotta HJK olisi saanut luotua ylivoimatilanteita ja päässyt niiden avulla murtautumaan.

”Se on normaalia, että valmentaja ei ole tyytyväinen, jos emme tee niin kuin hän haluaa. Hän sanoi, että hän haluaa nähdä paremman joukkueen toisella jaksolla”, Taiwo kertoi.

Tunnin kohdalla HJK pääsi nopeaan hyökkäykseen, ja Atomu Tanaka syötti Nnamdi Oduamadin läpi puolustuslinjasta. Oduamadi kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon takanurkkaan.

PK-35 sai tasoituksensa hienon pitkän hyökkäyksen päätteeksi 67. minuutilla. Kymmenen syötön päätteeksi Aleksi Ristola sijoitti takatolpalta tasoitusmaalin.

”Pelasimme aika hyvin ja hallitsemme pitkälti peliä. HJK oli tietenkin vaarallinen päästessään vastahyökkäyksiin. Tasoituksen jälkeen meillä oli vielä muutama hyvä paikka”, PK-35:n hyökkääjä Pablo Couñago kommentoi peliä.

HJK nousi kärjessä 17 pisteeseen, ja on kolme pistettä edellä ottelun vähemmän pelannutta IFK Mariehamnia.

Taye Taiwo iloitsi tehtyään HJK:lle voittomaalin 2–1.
Taye Taiwo iloitsi tehtyään HJK:lle voittomaalin 2–1.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?