Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gretzky, Lemieux, Ovetškin – Patrik Laineen MM-avaus peittosi kaikki supertähdet

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Patrik Laine sai onnittelut Jussi Jokiselta avausmaalistaan MM-kisoissa.
Patrik Laine sai onnittelut Jussi Jokiselta avausmaalistaan MM-kisoissa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Leijonien teinitähdestä Patrik Laineesta on lähes kaikki ylisanat käytetty, mutta yksi mielenkiintoinen vertailu on vielä esitettävä.

Laine kokosi avauspelissä 6–2-voitossa Valko-Venäjästä pisteet 2+1 ja valittiin valtaisan suitsutuksen kera ottelun parhaaksi pelaajaksi. Saavutuksella hän jättää varjoonsa suuren osan sittemmin supertähdiksi nousseita pelaajia.

Tässä muutama esimerkki:

Wayne Gretzky debytoi MM-kisoissa 21-vuotiaana Helsingissä vuonna 1982. Kanada koulutti avausottelussa Suomea luvuin 9–2, mutta ”The Great One” saalisti vain yhden syöttöpisteen. Lopulta Gretzky voitti turnauksen pistepörssin 14 pisteellä. Jari Kurri jäi ottelussa pisteittä.

Kolme vuotta myöhemmin Kanada esitteli kaksi uutta tulevaa supertähteä, kun 19-vuotiaat Mario Lemieux ja Steve Yzerman vetivät vaahterapaidan päälleen 9–1-murskajaisissa Itä-Saksaa vastaan. Lemieux teki yhden maalin, ja Yzerman sai yhden syöttöpisteen.

NHL:n viime vuosien paras maalintekijä Alexander Ovetškin, 18, teki ensiesiintymisensä MM-tasolla 6–2-voitossa Tanskasta vuonna 2004. Washingtonin tuleva supertähti kokosi maalin ja syötön.

Vuotta myöhemmin Jevgeni Malkin sai Itävallan kisoissa yhden syöttöpisteen 4–2-voitossa isännistä.

NHL:n kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Sidney Crosby aloitti vuoden 2006 MM-turnauksen hyvin, mutta kaksi maalia 5–3-voitossa Tanskaa vastaan jäävät hopealle vertailussa Laineeseen.

Nimilista on siis varsin vakuuttava, ja on muistettava, että Laine täytti vasta kolme viikkoa sitten 18 vuotta. Lisäksi avausvastustaja Valko-Venäjä on todennäköisesti parempi kuin suurin osa nykyisten ja menneiden tähtien vastustajista.

On siis varsin helppo yhtyä Suomen maalilta Laineen otteita Valko-Venäjää vastaan seuranneen Mikko Koskisen näkemykseen.

”On uskomatonta nähdä, miten hyvä hän vasta 18-vuotiaana. Vetää sanattomaksi.”

Suomi kohtaa MM-kisojen toisessa ottelussaan Saksan. MTV3 ja MTV Sport 1 näyttävät kello 16.15 alkavan ottelun.

Lähde: MM-kisojen viralliset verkkosivut

Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Maalin edessä on muuri, joka pitäisi ohittaa. Bluesin A-junnut näyttivät HSTV:lle, miten kikkaillaan puolustus ja maalivahti kahville - ja isketään kiekko häkkiin. Samalla selviää, kuinka lähtee hyvä lämäri.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!