Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Noora Tammiselle uran paras sijoitus Euroopan-kiertueella: ”Hieman olen myös pettynyt”

Ursula Wikströmillä liikaa mailoja bägissä – sai neljän lyönnin rangaistuksen

Urheilu
 
Tristan Jones / LET
Noora Tamminen tuuletti eaglea päätöskierroksen toisella reiällä, kun chippi putosi kuppiin.
Noora Tamminen tuuletti eaglea päätöskierroksen toisella reiällä, kun chippi putosi kuppiin. Kuva: Tristan Jones / LET

Tuusulalainen Noora Tamminen pönkitti asemiaan Rion olympiavalinnoissa yltämällä sunnuntaina uransa parhaaseen sijoitukseen golfin naisten Euroopan-kiertueella (LET).

Tamminen (71+71+71+73/–2) pysyi Marokossa pelattavassa kilpailussa jo lauantaina hankkimallaan neljännellä sijalla.

Kilpailun voitti päätöskierroksen loistavasti 65 lyönnillä pelannut Espanjan Nuria Iturrios yhteistuloksella –11. Hän on maailmanlistalla vasta sijalla 755.

Tamperelaislähtöisen Tammisen tuloskorttiin merkittiin yksi eagle, kaksi birdieä ja viisi bogia, joista viimeiset syntyivät kahdella viimeisellä reiällä.

”Fiilikset ovat vähän kaksijakoiset. Toisaalta hyvät, mutta hieman olen myös pettynyt. Keli oli tänään aika hurja. Vettä satoi kolmannen väylän jälkeen kaatamalla koko rundin ajan, ja lopussa kaikki paikat ja välineetkin olivat jo niin märkiä, ettei pelaamisesta meinannut tulla mitään”, Tamminen sanoi tiedotteessa.

Aiemmin 25-vuotias Tamminen oli yltänyt kymmenen parhaan joukkoon viisi kertaa. Paras noteeraus oli jaettu viides sija viime vuodelta. Tamminen pelaa LET:llä neljättä kauttaan.

Jo ennen Marokkoa Tamminen ja Ursula Wikström olivat käytännössä varmistaneet paikkansa Rion olympiaturnauksessa elokuussa.

Ennen viikonloppua Wikström oli olympiarankingissa sijalla 41 ja Tamminen 45:ntenä. Rioon pääsee 60 pelaajaa, joista vähintään yksi on sijoituksesta riippumatta brasilialainen. Tällä hetkellä 60 parhaan joukossa on kaksi isäntämaan edustajaa sijoilla 57 ja 59.

Sen sijaan Marokon voittaja Iturrios ei ole 60 parhaan joukossa, koska hänen edellään maailmanlistalla on ensi viikon listallakin kymmenkunta maannaista.

Toiseksi parhaaksi suomalaiseksi Marokon kisassa ylsi Krista Bakker, joka menetti päätöspäivänä kolme sijaa ja päätyi jakamaan yhdeksättä sijaa.

Epävireisesti esiintynyt Wikström sijoittui 71 jatkokierroksille päässeen joukossa 69:nneksi.

Wikström sai neljän lyönnin rangaistuksen siitä, että hänellä oli bägissään liikaa mailoja.

”Ei ole näköjään 13 ammattilaisvuoden aikana oppinut, että bägiin ei kannata sulloa enempää kuin 14 mailaa. Onneksi huomasin virheen kahden väylän jälkeen, joten selvisin sitä neljällä rankulla, eikä tullut diskausta”, Wikström sanoi tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!