Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Patrik Laineella huima onnistumisprosentti, vaikka laukaukset eivät edes lähde oikeaan osoitteeseen

Urheilu
 
HS selvitti nuorisotähti Patrik Laineen laukauksen salat
HS selvitti nuorisotähti Patrik Laineen laukauksen salat
Tapparan laitahyökkääjä Patrik Laine on vasta 17-vuotias ja hänellä on kenties jääkiekkoliigan kovin ja tarkin laukaus. HS kysyi Laineelta, mikä on hänen laukauksensa salaisuus. "Muutama vuosi sitten joka päivä lauottiin. Niin paljon ammuttiin kuin jaksettiin", Laine sanoo. Toimittaja: Heikki Miettinen. Kuvaus ja leikkaus: Vesa Koivunen

18-vuotias Patrik Laine pelaa uskomatonta kautta. Miehen saavutuksiin on tällä kaudella lisätty jo alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus, SM-kulta ja valinta pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Menestys ei ole saanut tamperelaisen luistimia nousemaan jäästä, vaan nuorukainen tuntuu saaneen vain lisää itseluottamusta katkeamattomana jatkuvasta maalivirrasta.

MM-kisoissa Laine on löytänyt paikkansa Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen rinnalla häikäisevällä tavalla. Kahden pelin jälkeen Laine löytyy koko turnauksen pistepörssin kärjestä tehoilla 4+2.

”Sashan [Barkovin] kanssa puhutaan samaa kieltä, meillä on tamperelainen kemia. Parantamisen varaa on paljon vielä, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa”, Laine totesi MTV:n haastattelussa Saksa-pelin jälkeen.

Laine ohitti Saksa-pelin toisella maalillaan Jaromir Jagrin historian tehokkaimpana 18-vuotiaana pelaajana.

Laineen laukauksesta on kohuttu vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoista lähtien. Kova laukaus lähtee lähes mistä tahansa asennosta, mutta MM-kisoissa myös heikommat laukaukset tuntuvat uppoavan.

”En tiedä, miten tuo viimeinen meni maaliin edes. Vähän ylemmäs lähdettiin hakemaan ja eri kohtaan”, Laine kommentoi Saksa-pelin toista maaliaan.

Laine iski Saksaa vastaan tehonsa ylivoimalla, mutta tasakentällisin ei pisteitä tullut. Avauserässä hän petasi toisen maalin hyvällä poikittaissyötöllä Jokiselle.

Laine on laukonut turnauksessa toistaiseksi kahdeksan kertaa, eli joka toinen on päätynyt verkkoon. Jos nuorukaisen lähettämät kiekot löytävät tiensä maaliin jatkossakin samalla tahdilla, ei tyylipisteillä ole väliä.

”Kaikki lasketaan”, Laine kuittasi Saksa-pelin jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!