Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laineella ja Aholla menossa mediakoulu NHL-pyöritystä varten

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Sebastian Aho ja Patrik Laine.
Sebastian Aho ja Patrik Laine. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kuhina ja kohina Patrik Laineen ja Sebastian Ahon ympärillä ylittää päivästä toiseen kaikki tutut rajat.

Nuoret herrat ovat median silmissä niin vetovoimaisia pelaajia, että MM-turnauksen käytävillä jopa Aleksander Barkov saa kävellä rauhassa.

Viime vuoden Tšekin MM-turnauksessa ei olisi tullut kuuloonkaan, että Barkov olisi voinut kävellä nauhurimeren ohi ilman kommentteja. Pietarissa sekin on nähty.

Ei Barkovin vetovoima ole kadonnut, mutta takaa on tullut kaksi tuoretta kasvoa, jotka tekevät tulosta kuin kokeneet miehet.

Sivullisesta saattaa tuntua, että nyt mennään rajojen yli. Onhan Laine sentään vain 18 ja Ahokin täyttää kesällä vasta 19.

Tässä maailmassa molemmat nuorukaiset ovat kasvaneet, ja tämän maailman he joutuvat kohtaamaan mennessään Pohjois-Amerikkaan. Ja sinne he tavoittelevat ensi kaudeksi.

Ei heitä ole yhtäkkiä heitetty keskelle mikrofoneja, tv-valoja tai kovavauhtisia MM-otteluita.

Ensimmäinen iso julkisuusaalto pyyhki tammikuussa, kun Aho ja Laine olivat voittamassa nuorten MM-kultaa. Silloin he tulivat suurelle kansalle tunnetuksi.

Laine ja Aho vaikuttavat nuoresta iästään huolimatta niin tasapainoisilta, että he kestävät saamansa julkisuuden. Ja sitä on luvassa lisää, kun ura jatkuu NHL:ssä.

Laine varataan ensi kesänä kanadalaiseen seuraan. Hän suuntaa joko Torontoon, joka varaa numerolla yksi tai Winnipegiin, joka varaa kakkosena. Aholla on jo NHL-varaus Carolinaan.

Jos Laine menee Torontoon, on siellä ”helvetti” irti päivästä yksi lähtien. Toimittajia ja tv-kameroita riittää jokaiseen Maple Leafsin tapahtumaan ja harjoitukseen.

Kaiken Pietarissa koettavan voi kääntää positiiviseksi. Nyt vasta harjoitellaan tulevaa varten.

Carolinassa jääkiekko ei ole maailman isoin asia, mutta kyllä sielläkin lausuntoja saa antaa ja englantia puhua.

Kun on selviytynyt nuorten MM-kisojen huumasta ja pärjää Pietarissa median kynsissä, alkaa olla hyvällä tiellä kohti NHL:ää.

HS selvitti nuorisotähti Patrik Laineen laukauksen salat
HS selvitti nuorisotähti Patrik Laineen laukauksen salat
Tapparan laitahyökkääjä Patrik Laine on vasta 17-vuotias ja hänellä on kenties jääkiekkoliigan kovin ja tarkin laukaus. HS kysyi Laineelta, mikä on hänen laukauksensa salaisuus. "Muutama vuosi sitten joka päivä lauottiin. Niin paljon ammuttiin kuin jaksettiin", Laine sanoo. Toimittaja: Heikki Miettinen. Kuvaus ja leikkaus: Vesa Koivunen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!