Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selänteen nopeus, Lemieux’n taito, Ovetškinin laukaus – mikä teki huippupelaajista supertähtiä?

Patrik Laineen laukaus nostaa hänet esiin massasta. HS esittelee erityistaitoja tähtien menestyksen takana.

Urheilu
 
MARKKU ULANDER / Lehtikuva
Teemu Selänne hurmasi NHL-tulokaskaudellaan lähtönopeudellaan ja iski 76 maalia.
Teemu Selänne hurmasi NHL-tulokaskaudellaan lähtönopeudellaan ja iski 76 maalia. Kuva: MARKKU ULANDER / Lehtikuva

Leijonien teinitähti Patrik Laine on ihastuttanut pitkin kevättä erityisesti yhdellä erikoisosaamisellaan, laukauksellaan.

194-senttinen varsi lähettää kiekon varmasti kohti maalia hankalistakin asennoista, ja tulosta on tullut häikäisevään tahtiin.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Patrik Laine on hurmannut koko kiekkomaailman.
Patrik Laine on hurmannut koko kiekkomaailman.

MM-kisoissa tamperelainen ohitti legendaarisen Jaromir Jagrin 18-vuotiaiden piste-ennätyksen jo toisessa pelissään, kun pistepörssin kärkeen noussut nuorukainen oli kirjauttanut Saksa-pelin jälkeen tehot 4+2.

Laine on esimerkki hyvästä pelaajasta, jonka yksi erityisominaisuus nostaa päätä muita pidemmäksi. Helsingin Sanomat esittelee muutamia entisiä ja nykyisiä suuruuksia ja ominaisuudet, jotka ratkaisivat heidän säihkymisensä kiekkotaivaan kirkkaimpina tähtinä.

Teemu Selänne

Räjähtävä lähtönopeus, jonka ansiosta hän teki tulokaskaudellaan poikkeuksellisen paljon maaleja irtiotoilla. Tulokkaiden piste-ennätystä (76+56) tuskin rikotaan koskaan.

Laituri osasi liukua maalipaikkoihin ja oli mestari laukomaan kiekon yhdellä kosketuksella maaliin. Eli samalla ominaisuudella koko uransa. Laukaus ei ollut yhtä kova kuin Laineella, mutta lähti mistä asennosta tahansa.

Wayne Gretzky

Loistava kaiken osaaja. Oli omana aikanaan luistelijana ja pyörähtäjänä paljon muita edellä. Luki peliä paremmin kuin muut ja sai puolustajat näyttämään täysin eksyneiltä. Osasi syöttää ja laukoa. Laukaus ei ollut kovin, mutta erittäin tarkka.

Mario Lemieux

Ehkä kaikkien aikojen taitavin pelaaja. Loistava syöttelijä, mutta teki myös maaleja melkein halutessaan. Isokokoisena, mutta myös sulavana luistelijana, oli pelote hyökkäyspäässä.

Teki parhaimmillaan kaukalossa mitä halusi ja pisteitä jopa kovemmalla teholla kuin Gretzky.

Jaromir Jagr

Iso, vahva, taitava ja huippuluistelija. Maaginen liuku, johon yhdistyi pitkällä mailalla pelaaminen ja aivan erinomainen kiekon käsittelytaito. Jagrin laukaus oli ja on huippuluokkaa. Harvoin enää nykyään laukoo niin paljon kuin nuorempana.

Osaa suojata vartalollaan kiekkoa paremmin kuin kukaan muu.

Sidney Crosby

Luistelija. Taituri ja ratkaisija. Paljon muita edellä luistelussa, joka yhdistyy mailatekniikkaan ja kiekon käsittelyyn. Peliälyltään nerokas. Crosby pyöritti Kanadan peliä viime vuoden MM-kisojen finaalissa Prahassa siihen malliin, ettei ole nähty kenties koskaan ennen MM-jäällä.

Ollut ratkaiseva pelaaja MM-finaalissa ja ratkaissut Kanadalle olympiafinaalin Vancouverissa. Voittanut myös Stanley Cupin.

Aleksandr Ovetškin

Tankki. Taklaaja. Laukoja. Taistelija. Aika ihanteellinen nykypelaajaksi. Oikealta ampuva Ovetškin on NHL:n kaikkien aikojen parhaita maalintekijöitä ja kolmen edellisen runkosarjan maalikuningas. Laukoo suoraan syötöstä, kuten Laine, ällistyttävällä prosentilla.

Lisäksi Ovie on fyysinen pelaaja, joka ei säästele itseään. On voittanut paljon, muttei ole onnistunut viemään Washingtonia Stanley Cupin voittajaksi.

Brett Hull

Pelasi Jere Lehtisen ketjukaverina 1999, kun Dallas voitti Stanley Cupin. Hull oli lähimpänä sitä pelaajatyyppiä, mitä Laine edustaa. Hull eli laukauksellaan, joka oli pelottavan kova ja tehokas.

Brad Penner / USA Today Sports
Jaromir Jagr pelaa edelleen korkealla tasolla NHL:ssä.
Jaromir Jagr pelaa edelleen korkealla tasolla NHL:ssä.
Charles LeClaire / USA Today Sports
Sidney Crosby yrittää johdattaa Pittsburghin taas mestariksi.
Sidney Crosby yrittää johdattaa Pittsburghin taas mestariksi.
Geoff Burke / USA Today Sports
Aleksandr Ovetškin on rikkonut 50 maalin rajan runkosarjassa kolme kertaa peräkkäin.
Aleksandr Ovetškin on rikkonut 50 maalin rajan runkosarjassa kolme kertaa peräkkäin.
Reuters
Wayne Greztky (vas.) piti puolustajia pilkkanaan 1980- ja 90-luvulla. Tässä kierrettävänä Floridan Paul Laus.
Wayne Greztky (vas.) piti puolustajia pilkkanaan 1980- ja 90-luvulla. Tässä kierrettävänä Floridan Paul Laus.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!