Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin ottelu eteni: Barkovin nokkela oivallus toi Leijonille voiton USA:sta

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Suomen avausmaalin teki Mikko Koivu.
Suomen avausmaalin teki Mikko Koivu. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomi voitti USA:n maalein 3–2 jääkiekon MM-kisoissa maanantaina. Tiukan puolustustaistelun parhaana suomalaispelaajana palkittiin Antti Pihlström. Leijonien maalintekijöinä kunnostautuivat Mikko Koivu, Pihlström ja Leo Komarov.

1. erä: Ottelun alku oli tunnusteleva. Kaikesta huomasi, että USA on eri kaliiberin vastustaja kuin Valko-Venäjä tai Saksa. Se karvasi korkealta, eikä Suomen puolustus saanut tarpeeksi laadukkaita avauksia hyökkääjille.

Etenkin Nick Foligno ja Dylan Larkin aiheuttivat Leijonille harmia puolustuspäässä.

Avausmaalin teki kuitenkin Suomi. Mikael Granlund tuli kiekon kanssa kulmasta ja syötti Mikko Koivulle. Kapteenin napakka laukaus upposi takayläkulmaan Mike Condonin maaliin.

USA jatkoi kiekonhallintaansa ja piti Leijonia varpaillaan koko ajan. Mutta sitten vastaisku puri. Nelosketjun Teemu Pulkkinen polki laitaa ylös ja löysi keskeltä pikakiituri Antti Pihlströmin. Tämän veto upposi samaan takayläkulmaan kuin Koivun kudissa hetkeä aiemmin.

USA ei luovuttanut. Patrik Laine menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla Auston Matthewsille ja seuranneesta hyökkäyksestä Frank Vatranon vaarattoman tuntuinen laukaus upposi ohi Mikko Koskisen.

Erän lopussa Leijonat pääsi vielä kokeilemaan ylivoimaa. Laine veti kaksi kertaa lempipaikaltaan, mutta kummallakin kerralla Condon sai olkapäänsä viime tingassa väliin.

2. erä:

Suomi aloitti toisen erän pirteästi, mutta ei päässyt kunnon paikoille. Toisaalta USA sai jauhettua pitkiä pätkiä hyökkäyspäässä ja pakottivat Leijonat näin liian pitkiin vaihtoihin.

Ainostaan Koivun, Granlundin ja Sebastian Ahon ketju sai kunnolla painetta USA:n päähän. Aleksander Barkovin, Laineen ja Jussi Jokisen ketju sen sijaan vaikutti olevan vaikeuksissa. Myös Leijonien avauspelissä oli edelleen pahoja puutteita USA:n aktiivisen karvauksen vuoksi.

Ennen erän puoliväliä Koivu joutui jäähylle ja USA:n ylivoimapeli pyöri hyvin. Leijonien onneksi pakkopeli katkesi Vatranon jäähyyn, mutta helpotus oli vain hetkellinen. Seuraavan jäähyn sai Anssi Salmela.

Leijonat selvisi jäähyjen takia rikkonaisesta vaiheesta lopulta kuivin tassuin, mutta toisen erän loppu oli hankala. Erän lopussa jäähylle joutui vielä Laine.

USA pommitti Matthewsin johdolla Koskisen maalia, mutta suomalaisvahti kuittasi avauserän nukahduksensa ja venyi eteen. Jäähyltä päästyään Laine pelasi ketjuineen ottelun siihen asti parhaan vaihtonsa. Parhaat vetopaikat tulivat puolustaja Topi Jaakolalle, mutta tämän hehtaaripyssyt kopsahtivat päätyplekseihin.

3. erä:

USA:n voimakas karvaus näytti tehonsa heti erän alkuun. Aho aikaili omalla alueella ja USA pelasi maalin takaa hyvän paikan Conor Murphylle, jonka veto yllätti Koskisen.

Pian tasoituksen jälkeen Leijonat sai tilaisuutensa. Patrick Maroon passitettiin jäähylle ja ylivoimapeliin pääsi Barkovin johtama koostumus. Sentteri ehti maalin edustan irtokiekkoon ja syötti älykkäästi kulmalle Leo Komaroville, 3–2.

Johtomaalia seurasi Leijonien lyhyt vahva jakso. Komarovilla oli hyvä mahdollisuus tehdä toinen heti perään, mutta Condon venytti patjaansa. Myös USA pääsi heittämään vaarallisia ohjauksia Koskisen maalille.

Peli aaltoili puolelta toiselle. Leijonilla oli tilaisuuksia niitata sinetti, mutta toisaalta omassa päässä oltiin ahdingossa vahvojen amerikkalaishyökkääjien puristuksessa.

Kolme minuuttia ennen loppua jenkkien kapteeni Matt Hendricks veti avopaikasta niukasti yli.

Pihlström korvasi Laineen Barkovin ketjussa ja Komarov Ahon Koivun rinnalla. Muutenkin Leijonat vetäytyi kuoreensa puolustamaan. USA sai paineen Suomen maalille kuudella kenttäpelaajalla, mutta Koivun, Komarovin ja Lasse Kukkosen kantti kesti viimeiset hetket.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Antti Pihlström.

Leijonien kentälliset:

Maalissa: Mikko Koskinen, varalla: Niklas Bäckström

1. ketju: Mikael Granlund – Mikko Koivu – Sebastian Aho

2. ketju: Jussi Jokinen – Aleksander Barkov – Patrik Laine

3. ketju: Leo Komarov – Jarno Koskiranta – Mika Pyörälä

4. ketju: Antti Pihlström – Tomi Sallinen – Teemu Pulkkinen

Pakkiparit:

Topi Jaakola – Juuso Hietanen

Lasse Kukkonen – Atte Ohtamaa

Esa Lindell – Ville Pokka

seitsemäs pakki: Anssi Salmela

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!