Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ovetškinin kirous jatkuu Washingtonissa – konferenssifinaali jäi taas haaveeksi

Urheilu
 
Charles LeClaire / USA TODAY SPORTS
Pittsburgh Penguinsin maalivahti Matt Murray (30), hyökkääjä Patric Hornqvist (72) ja puolustajat Brian Dumoulin (8) ja Trevor Daley (6) juhlivat jatkoaikavoittoaan Capitalsia vastaan.
Pittsburgh Penguinsin maalivahti Matt Murray (30), hyökkääjä Patric Hornqvist (72) ja puolustajat Brian Dumoulin (8) ja Trevor Daley (6) juhlivat jatkoaikavoittoaan Capitalsia vastaan. Kuva: Charles LeClaire / USA TODAY SPORTS

Washington Capitalsin tähtihyökkääjän ja kapteenin Alexander Ovetškinin kirous jatkuu. Venäläinen, yli 600 NHL-maalin pelaaja, ei ole koskaan päässyt pelaamaan pääsystä Stanley Cupiin. Ovetškinin yhdentoista kauden aikana Capitals ei ole kertaakaan päässyt Itäisen konferenssin finaaliin eli NHL:n neljän parhaan joukkueen joukkoon ja kierroksen päähän Stanley Cupin finaaleista.

”Tämä oli hukattu mahdollisuus, ja taas yksi viimeinen ottelu. Olen ylpeä joukkueestani ja joukkuekavereistani. Olen joka tapauksessa ylpeä tästä ryhmästä, mutta jälleen hävisimme toisella kierroksella, mikä on karmeata”, Ovetškin sanoi.

Edes Washington Capitalsin kolmen maalin takaa-ajo ei auttanut joukkuetta enää NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen kuudennessa ottelussa. Pittsburgh Penguinsin Nick Bonino iski ratkaisevan 4–3-jatkoaikamaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 6.32.

Bonino ehti ensimmäisenä Carl Hagelinin paluukiekkoon ja siirsi kiekon rystyltä ohi Capital-maalivahti Braden Holtbyn ohi.

Penguins voitti paras seitsemästä -ottelusarjan voitoin 4–2 ja kohtaa Itäisen konferenssin finaalisarjassa Tampa Bay Lightningin. Edellisen kerran Pittsburg oli konferenssifinaalissa vuonna 2013.

Kuudennessa ottelussa Penguins johti toisessa erässä kolmella maalilla Phil Kesselin kahdella avausmaalilla ja Carl Hagelinin 3–0-johtomaalilla. Hagelin ohjasi Olli Määtän laukauksen maaliin. Määttä pelasi ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän oli loukkaantunut ottelusarjan toisessa pelissä.

Capitals nousi maalin päähän Justin Williamsin ja T.J. Oshien maaleilla. Päätöserässä Penguins otti kolme perättäistä kaksiminuuttista jäähyä pelin viivyttämisestä, ja Capitalsin John Carlson tasoitti ottelun ylivoimalla.

Ennen jatkoaikaa Penguinsin kapteeni Sidney Crosby piti puheen, joka auttoi joukkuetta kokoamaan voimansa ja keskittymään.

”Sid sanoi, että meillä on vielä peliä jäljellä. Haluamme päättää pelin voittoon, emmekä voi lopettaa pelaamista. Yksi maali lisää ja peli on ohi”, puolustaja Ian Cole kertasi Crosbyn puhetta.

Colen mukaan päävalmentaja Mike Sullivan toisti Crosbyn sanomaa. Sullivan oli ylpeä Pittsburghin sitkeydestä.

”En ole nähnyt vastaavaa kaikkina niinä vuosina, kun olen ollut jääkiekossa”, Sullivan sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?