Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi laukoi yli 50 kertaa – tuloksena 3–0-voitto Unkarista

Urheilu
 
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Adam Vay Unkarin maalilla venyi näyttäviin torjuntoihin.
Adam Vay Unkarin maalilla venyi näyttäviin torjuntoihin. Kuva: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Suomi voitti Unkarin maalein 3–0 jääkiekon MM-kisojen neljännessä ottelussaan. Suomen maalit tekivät Atte Ohtamaa, Mikko Koivu ja Aleksander Barkov.

MM-turnauksen pistepörssin kärkinimet Patrik Laine ja Mikael Granlund komistelivat tilastojaan syöttöpisteellä.

Suomi on voittanut kaikki neljä otteluaan ja kohtaa seuraavaksi Ranskan lauantaina kello 12.15.

Unkari-ottelu oli täydellistä Suomen hallintaa, mutta maalinteko tuotti suuria vaikeuksia. Ohtamaan viimeistelemä avausmaali syntyi toisen erän lopussa, ja Koivun osuma kolmannen erän puolivälissä. Barkov kaunisteli lukemia kolme ja puoli minuuttia ennen loppua.

Suomen hallinnasta kertoo hyvin maalivahtien torjunnat. Unkarin Adam Vay torjui ottelussa 48 kertaa, kun Juuse Saros selvisi 13 torjunnalla.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen myönsi, että Suomelta kesti kauan päästä pelin vaatimaan intensiteettiin.

”Ei ollut kaikki sylinterit käytössä ensimmäisessä erässä, reagoitiin huonosti”, Jalonen kommentoi MTV Sportin lähetyksessä.

”Kahdessa seuraavassa erässä saatiin koneet käyntiin, ja peli alkoi paranemaan. Tiedettiin, että pystytään parempaa, mutta tarvittiin eka erä, että koneet lähti käyntiin.”

Suomen ylivoima pyöritti tehottomasti lähes koko ottelun. Barkovin maali oli ensimmäinen onnistuminen ylivoimalla, vaikka Suomi oli saanut yrittää jo kuusi kertaa aikaisemminkin ottelussa. Patrik Laine tarjoili, ja Barkov laukoi alivoimaneliön keskeltä turnauksen avausmaalinsa.

Suomen toinen maali syntyi ajassa 49.27, kun Mikael Granlund ja Mikko Koivu pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Granlund tarjoili, ja Koivu sivalsi varmasti kiekon verkkoon.

”Unkari pelasi tosi hyvin. Ei oltu parhaimmillamme. Mutta täytyy antaa kunnia vastustajalle, puolusti tosi hyvin. Ei ollut paljon vapaata tilaa”, Granlund kommentoi MTV:lle.

Toinen erä oli Leijonilta ottelun paras, ja hurja pyöritys jatkui koko 20-minuuttisen. Lopulta Ohtamaa onnistui avaamaan turnauksen maalitilinsä. Leo Komarov pelasi kiekon puolustajalle, joka laukoi sen nousunsa päätteeksi ohi Vayn ajassa 36.22.

Ryhdistäytyminen oli tarpeen vaisun ensimmäisen erän jälkeen, ja Leijonat piti melkoista karusellia Unkarin puolustusalueella koko toisen erän ajan.

Mikael Granlund sai loistopaikan heti ensimmäisellä minuutilla, mutta laukaus tyhjästä maalista meni ohi.

Suomi sai yrittää myös ylivoimalla, mutta vahvasta pyörityksestä huolimatta kiekkoa ei saatu loistavasti torjuneen Vayn ohi ennen Ohtamaan onnistumista.

Toisen erän laukaukset kuvastavat hyvin ottelun kuvaa. Suomi laukoi peräti 25 kertaa Vayta kohti, kun Saros joutui torjumaan vain kolme kertaa.

Ottelun alussa Suomi ei ollut terävimmillään. Ensimmäiset minuutit olivat hermostunutta peliä, eikä Suomi onnistunut luomaan kunnollisia maalipaikkoja. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen petasivat paikan Patrik Laineelle, mutta Vay torjui.

Vähitellen peli alkoi aueta, ja myös Unkari sai muutamia hyökkäyksiä aikaiseksi. Juuse Saros Suomen maalilla hoiti kuitenkin vähäiset työt varmasti.

Suomi pääsi tasaisin väliajoin ylivoimahyökkäyksiin, mutta ratkaisevat syötöt olivat heikkoja.

Jarno Koskiranta oli lähellä tehdä ottelun avausmaalin 13 minuutin pelin jälkeen, mutta sutaisu maalin edestä kilahti tolppaan.

Leijonat ei onnistunut avaamaan maalitiliään, vaikka sai pelata ensimmäisen erän loppupuolella lähes puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla.

Unkarin pelaajalta katkesi lisäksi maila, joten Suomi pelasi lähes kolmen miehen ylivoimalla. Tekemistä leimasi kuitenkin hätäisyys, eikä todellisia huippupaikkoja saatu aikaiseksi, vaikka kiekko maalilla pyörikin.

Ensimmäinen erä oli odotetusti Suomen hallintaa, ja laukaukset kirjattiin lukemin 14–6.

Suomen joukkueeseen tuli muutamia muutoksia aiempiin peleihin verrattuna.

Maalivahti Mikko Koskinen sai lepovuoron ja Juuse Saros pelaa maalilla. Tommi Kivistö sai vihdoin rekisteröinnin kisoihin ja pelaa Anssi Salmelan parina.

Illan toisessa ottelussa Ruotsi kaatoi Kazakstanin maalein 7–3.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
Atte Ohtamaa teki Suomen avausmaalin Unkaria vastaan.
Atte Ohtamaa teki Suomen avausmaalin Unkaria vastaan.
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Maalin edessä on muuri, joka pitäisi ohittaa. Bluesin A-junnut näyttivät HSTV:lle, miten kikkaillaan puolustus ja maalivahti kahville - ja isketään kiekko häkkiin. Samalla selviää, kuinka lähtee hyvä lämäri.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?