Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koripallovalmentaja aiheutti somekohun Leijona-twiiteillään – ”Minulla ei ole mitään jääkiekkoa vastaan”

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Seagullsin valmentaja Mikko Larkas jakoi pelaajilleen ohjeita kolmannessa välieräottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan. Pyrintö eteni finaaliin ja Seagulls oli lopulta neljäs.
Seagullsin valmentaja Mikko Larkas jakoi pelaajilleen ohjeita kolmannessa välieräottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan. Pyrintö eteni finaaliin ja Seagulls oli lopulta neljäs. Kuva: Kalle Parkkinen

Sosiaalisen median vesilasissa myrskysi myöhään eilen illalla. Myrskyn aiheuttaja oli Helsinki Seagullsin vastikään Korisliigan neljänneksi luotsannut päävalmentaja Mikko Larkas. Hän seurasi Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-ottelua Unkaria vastaan suorana ja kommentoi sitä sarkastisesti Twitteriin.

Larkas esimerkiksi piikitteli Leijonien maalintekovaikeuksia piskuista jääkiekkomaata vastaan ja kritisoi yksittäisiä pelaajia.

Jotkut pitivät Larkaksen tyylistä, mutta moni hermostui. Kyseenalaistettiin, onko ison palloilulajin ammattilaisella syytä haukkua toista lajia.

KooKoo-puolustaja, kiekkokommentaattori Ari Vallin pyysi omassa twiitissään jopa alkolukkoa Larkaksen puhelimeen.

Sopasta kehkeytyi niin suuri, että Larkas päätti muuttaa käyttäjätilinsä suojatuksi yön aikana, eikä twiittejä voi tällä hetkellä lukea.

Mistä oli kyse? Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

”Kaikki lähti viime vuodesta, jolloin apuvalmentajani ei nähnyt maajoukkueen peliä. Hän pyysi, että kirjoittaisin Twitteriin, mitä pelissä tapahtuu”, saamastaan huomiosta hämmentynyt Larkas kommentoi.

Vallinin väitettä siitä, että Larkas olisi ollut humalassa, hän pitää ala-arvoisena, mutta toivottaa kiekkoilijalle onnea ja menestystä.

”Viime vuonna ei tullut tällaista ryöpytystä. Kaikki lähti ison kaveriporukan huumorista. Nyt ne, jotka eivät jaa sen porukan huumoria, ovat vetäneet herneet nenään. Se on sääli.”

Larkaksen tarkoituksena ei ollut mollata jääkiekkoa.

”Ei minulla ole siihen mitään tarvetta. Minulla ei ole mitään suomalaista urheilua, jääkiekkoa tai yksittäisiä urheilijoita vastaan.”

Kolme vuotta vanha Helsinki Seagulls pelasi lyhyen historiansa parhaan pudotuspelikevään. Välieräsarja Tampereen Pyrintöä vastaan herätti valtakunnallista huomiota.

Onko menestys muuttanut sitä, mitä ja miten seuran päävalmentajan odotetaan viestivän sosiaalisessa mediassa?

”Varmasti jatkossa kannattaa käyttää huomattavasti isompaa harkintaa. Missään nimessä en halua lajien välille kuilua”, Larkas myöntää.

”Toisaalta persoonani on sellainen, että olen omasta mielestäni huumoritajuinen ja pystyn nauramaan itselleni ja muille. En suostu siihenkään, että rupean itseäni muuttamaan sen perusteella, mikä asemani on, tai miten minun oletetaan käyttäytyvän.”

Osassa Larkaksen twiiteistä oli rivien välistä havaittavissa kahden lajin, jääkiekon ja koripallon, vastakkain asettelua – ehkä jopa kateutta jääkiekon medianäkyvyydestä ja suosiosta.

Varsinkin tapa, jolla tähtiteini Patrik Laineen autokoulusta taannoin uutisoitiin, vaikutti ärsyttävän. Pitääkö tämä paikkansa?

”Fakta on se, että jääkiekko on tehnyt asiat todella hyvin. Siinä olisi jokaiselle muulle suomalaiselle palloilulajille paljon opittavaa. Jääkiekko on kansan tunteet herättävä laji, vaikka sitä pelataankin kahdeksan maan MM-kisoissa. Ihan rehellisesti, tuskin kukaan olettaa, että Unkari voittaa maailmanmestaruuden.”, Larkas toteaa.

”Voin silti rehellisesti sanoa, että ei minua kiinnosta jääkiekkoilijan autokoulu. Jos urheiluruutuun ei mitään muuta saa, niin on meillä aika vähän lajitarjontaa. Tai sitten on väärät uutiset.”

”On äärettömän hieno juttu, että Suomesta tulee tällainen supertähti, ja hän on ansainnut hypensä. Ehkä parasta kuitenkin olisi, että Laineelle annettaisiin aikaa elää normaalin 18-vuotiaan elämää.”

Jos seurojen talousvaikeuksia ei huomioi, tuntuu suomalaisella koripallolla menevän todella hyvin.

Korisliigassa rikottiin yleisöennätyksiä ja tulevina kesinä on edessä kahdet kotikisat. Pitäisikö lajin näkyä Larkaksen mielestä enemmän tiedotusvälineissä?

”Lentopallo ja koripallo näkyvät maajoukkuemenestykseensä nähden aika vähän mediassa. Toivoisin, että koripallosta kirjoitettaisiin enemmän, mutta median tehtävä on kirjoittaa siitä, mitä ihmiset haluavat lukea. Meidän tehtävämme taas on tehdä lajista sellainen, josta he haluavat lukea.”

Torstaina uutisoitiin, että Larkas ja koko valmennustiimi jatkavat Seagullsin peräsimessä myös ensi kaudella.

”Toivon ehjää kautta ilman loukkaantumisia. Yritämme saada kokoon täysammattilaisjoukkueen, sillä tällä kaudella meillä oli vielä muutama töissä käyvä pelaaja. Siten saadaan hieman laadukkaampaa tekemistä päivittäisharjoituksiin”, Larkas suunnittelee.

”Seagulls on erinomainen paikka toimia. Seuraa johdetaan hyvin ja ammattimaisesti. Täällä pystytään keskittymään joka päivä itse tekemiseen. Se on isoin asia, mitä valmentaja voi toivoa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!