Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rosberg ei mieti Vettelin ennätystä: ”Nautin kisojen voittamisesta”

Urheilu
 
ALBERT GEA / Reuters
Nico Rosberg on voittanut seitsemän osakilpailua peräkkäin, joista neljä tällä kaudella.
Nico Rosberg on voittanut seitsemän osakilpailua peräkkäin, joista neljä tällä kaudella. Kuva: ALBERT GEA / Reuters

Kukapa olisi talvitestien perusteella uskonut, että kun MM-sarja palaa Barcelonaan, Mercedeksen sisäisessä mestaruustaistossa Nico Rosberg johtaa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia peräti 43 pisteen erolla.

Miten Rosberg on päässyt tilanteen herraksi?

”Tämä on koko ajan etenevää kehitystä. Olen jatkanut ylöspäin kapuamistani, se on varmaa. Kaksi viime kautta antoivat erittäin arvokasta kokemusta taistella voitoista joka kisassa, ja kamppailla mestaruudesta.”

”Uskon, että tänä vuonna olen pystynyt kehittymään lisää. Mutta neljä ensimmäistä kisaa – aivan erityisissä olosuhteissa – ovat menneet minulta hyvin puhtaasti, kun niin ei ole käynyt kilpailijoitteni kohdalla”, Rosberg hahmotteli tilannetta torstaina Mercedeksen lehdistötunnilla.

Tarjoaako tämä ylämäkeen nousu yhä uutta oppia?

”Kokemus on vain hyvin, hyvin arvokasta tässä lajissa. Se on kaiken avain. Sitä tulee, kun ajaa yhden nopean kierroksen, tai ajaa hyvän kisan, ja hoitaa sitten koko kauden hyvin.”

Kaksi vuotta sitten Rosberg johti sarjaa 29 pisteen erolla Hamiltoniin, kun tallikaveri iski takaisin, ja vei mestaruuden. Auttaako tämäkin kokemus Rosbergiä nyt?

”Eipä oikeastaan. En ajattele menneisyyttä niin paljon. Elän vain tässä ja nyt. Ei ole vaikeaa pitää jalat visusti maan kamaralla. Täytyy vain katsoa todellisuutta. Lewis on yhä sama Lewis kuin kaksi vuotta sitten – hyvin nopea ja vaikeasti voitettava. Tässä on pitkä tie kuljettavana, eikä ero ole kuin 43 pistettä.”

Voiko Rosberg sitten olla uneksimasta mestaruudesta?

”Ei ole hyväksi minulle alkaa ajatella tapahtumia seitsemän kuukauden päähän. Parasta, mitä voin tehdä, on voittaa Barcelonassa, ja siksi ajattelen vain Barcelonaa. Keskityn tähän, ja se käy luonnostaan, koska juuri siten haluan lähestyä tätä.”

Entä sitten Sebastian Vettelin yhdeksän perättäisen voiton ennätys? Rosbergilla on nyt seitsemän perättäistä ykkössijaa.

”Olen tietoinen siitä, kyllä, mutta en todellakaan ajattele sitä. Se ei kuulu keskittymiseen. Nautin kisojen voittamisesta, ja minulla on mahdollisuus voittaa täällä. Siihen keskityn. On hieno pieni anekdootti, että olen sivunnut parin muun kuskin ennätyksiä. On ihan upeaa kuulla siitä, mutta kilpakuskina en keskity sellaiseen”, Rosberg vakuutti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?