Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pihlakoski: Uusin kohu vahvistaa väitteitä Venäjän dopingohjelmasta

Päätös venäläisyleisurheilijoiden osallistumisesta olympialaisiin tehdään IAAF:n tarkkailijaryhmän raportin perusteella.

Urheilu
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Antti Pihlakoski
Antti Pihlakoski Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Grigori Rodtšenkovin New York Timesille tekemät paljastukset tulevat kiusalliseen aikaan Venäjän kannalta. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF päättää kesäkuussa, saavatko venäläisurheilijat osallistua Rion olympialaisiin elo–syyskuun vaihteessa.

”Uutinen vahvistaa sitä tietoa, mikä [kv. antidopingtoimisto] Wadalla oli. Venäjällä on ollut yli lajirajojen ulottuva dopingohjelma. IAAF reagoi tähän nopeasti, kun se sulki venäläisurheilijat pois toiminnastaan”, IAAF:n hallituksen suomalaisjäsen Antti Pihlakoski sanoo.

Tuoreilla paljastuksilla ei ole suoranaista vaikutusta IAAF:n päätökseen. Se päättää kokouksessaan 17. kesäkuuta, saavatko venäläiset yleisurheilijat osallistua Rion kisoihin.

”Tiedän, että Venäjällä on tehty paljon töitä tilanteen korjaamiseksi. Meillä on erilaisia kriteereitä, joiden täyttymistä seuraamme”, Pihlakoski tiivistää.

Käytännössä päätös tehdään IAAF:n perustaman tarkkailijaryhmän raportin perusteella. IAAF Taskforce -nimellä tunnettua ryhmää johtaa norjalainen Rune Andersen.

”Jos Rune sanoo, että kriteerit täyttyvät, nostamme peukalon ylös”, Pihlakoski toteaa.

Andersenin ryhmän raportista ei anneta minkäänlaista ennakkotietoa, joten Pihlakoski ei lähde spekuloimaan suuntaan tai toiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!