Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pehmeän renkaan pito yllätti Räikkösen

Urheilu
 
JUAN MEDINA / Reuters
Kimi Räikkönen ei päässyt aivan sinuiksi pehmeiden renkaiden kanssa Espanjassa.
Kimi Räikkönen ei päässyt aivan sinuiksi pehmeiden renkaiden kanssa Espanjassa. Kuva: JUAN MEDINA / Reuters

Montmelo

Kahdesti Espanjan Grand Prix -kisan Barcelonassa voittanut Kimi Räikkönen yllättyi Ferrarin pidosta nopealla kierroksellaan, ja niin suomalaiskuski jäi tuloslistalla kakkoseksi perjantaiaamun harjoitusjaksolla.

Ferrari käytti ainoana kärkitallina pehmeitä renkaita jo ensimmäisissä harjoituksissa. Niinpä Sebastian Vettel ja Räikkönen kapusivat Mercedesten edelle puolen sekunnin erolla.

Nyt Vettel oli 0,138 sekuntia Räikköstä nopeampi.

Pehmeän ja keskikovan seoksen ero tällä radalla arvioidaan seitsemästä kymmenyksestä sekuntiin. Niinpä Nico Rosberg ja Lewis Hamilton olisivat pehmeillä renkailla 2–4 kymmenystä Ferrareita nopeampia.

Mercedes keskittyi aamujaksolla autojen säätämiseen keskikoville renkaille, jotka ovat pääosassa kisassa.

Räikkösen tunne autossa oli hyvä. Kun talvitestit ajettiin samalla radalla, kuljettajat tiesivät jo aika tarkkaan, miten autot käyttäytyvät nykyrenkailla tällä asvaltilla.

Vettelin harjoitus päättyi varikkoportilla. Hän ehti ajaa radalle juuri, kun punainen valo ilmoitti harjoitusjakson päättyneen. Niinpä saksalainen pysäytti saman tien autonsa, ja vältti siten rangaistuksen. Auto työnnettiin takaisin varikkopilttuuseen.

Williamsilla on uusi taktiikka ajattaa pitkiä vetoja heti ensimmäisissä harjoituksissa. Nyt Valtteri Bottas urakoi 36 ja Felipe Massa 32 kierrosta.

Bottas oli tuloslistalla seitsemäs, kun Ferrarien ja Mercedesten lisäksi myös Red Bullin Daniel Ricciardo ja Max Verstappen ehtivät edelle. Joka tapauksessa Bottas oli täysin Red Bullien vauhdissa jäätyään alle kymmenyksen Verstappenin ajasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!