Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Formuloiden moottorisopimus runnottiin kokoon

Urheilu
 
ALBERT GEA / Reuters
McLarenin moottorit yksinoikeudella toimittava Honda joutuu ensi kaudesta lähtien varustamaan tarvittaessa toisenkin tallin.
McLarenin moottorit yksinoikeudella toimittava Honda joutuu ensi kaudesta lähtien varustamaan tarvittaessa toisenkin tallin. Kuva: ALBERT GEA / Reuters

Montmelo

Kädenvääntö seuraavien vuosien moottorisäännöstä on vihdoin päättynyt. Perjantaina rakentajat kokoontuivat FIA:n lehdistötilaisuuteen kiittelemään sovun löytymistä.

Tällä paketilla mennään ensi kaudesta alkaen vuoden 2020 loppuun asti.

Asiakastallien kannalta suurin uutinen on sopimus moottorihintojen laskusta, kuten myös rakentajien mukautuminen vaatimukseen, että he pystyvät tarvittaessa varustamaan useamman kuin yhden tallin.

”Teimme kovasti töitä hintojen laskemiseksi, mutta emme voineet vaatia valmistajia alentamaan hintaa ilman, että myös kustannukset saadaan alemmas”, summaili FIA:n moottoripuolen johtaja Fabrice Lom.

Talleille iso muutos on moottorimäärän vähentyminen asteittain. Ensi vuonna jokaisella kuljettajalla on kiintiössä neljä voimanlähdettä riippumatta kisamäärästä. 2018 määrä laskee kolmeen.

Kun jokaiseen voimayksikköpakettiin kuuluvat moottori ja turbo sekä energiaa kierrättävät MGU-H ja MGU-K -systeemit, kaudelle rakennettavien osien määrä vähenee oleellisesti.

Tallien moottoritoimitusten turvaamisessa FIA ottaa vastuuaseman. Jos tallilla ei ole yhtään tarjousta, FIA järjestää sellaisen.

Näin esimerkiksi McLarenin kanssa yksinoikeudella toimiva Honda joutuu sopeutumaan tilanteeseen, ja varustamaan tarvittaessa myös toisen tallin.

FIA vaatii rakentajia ilmoittamaan ensi kauden moottorisopimuksensa nyt sunnuntaihin mennessä. Takarajana on 1. kesäkuuta, jolloin jokaisella tallilla pitää olla moottoritoimittaja.

Paljon kritisoitu moottorimelun vähäisyys on myös korjauslistalla. Ensi vuodeksi on luvassa huomattava äänitason nousu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!