Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän media vertaa jo Leijonia Punakoneeseen

Myös venäläinen urheilumedia on hurahtanut Patrik Laineeseen.

Urheilu
 
Jussi Nukari
Patrik Laine.
Patrik Laine. Kuva: Jussi Nukari

Pietari

Venäjällä isot urheilusivustot ovat seuranneet tarkasti Leijonien voittoisaa menoa jääkiekon MM-kisoissa, joiden alkuerät Suomi pelaa Pietarissa.

Jutut ovat olleet pitkälti suitsutusta Leijonille.

Urheilulehti Sovetski sport hämmästelee, kuinka Suomi tuottaa uusia nuoria tähtiä lähes jokaiseen MM-turnaukseen, kun muualla maailmassa on puute uusista sankareista.

Mikael Granlund, Aleksander Barkov, ja nyt saman tien kaksin kappalein, Patrik Laine ja Sebastian Aho. Minkä lisäksi heidän 18-vuotias ikätoverinsa Jesse Puljujärvi jäi kotiin”, lehti kirjoittaa nettisivuillaan.

Paljon siteerauksia sai myös Patrik Laineen kommentti siitä, että hän haluaisi olla kuin venäläinen NHL-sankarinsa Aleksandr Ovetškin.

Yhdysvaltalaisen Auston Matthewsin ja Laineen välistä draamaa luotaa urheilusivusto Sportsdaily.ru. Se otsikoi juttunsa ”Kuka on Ovetškinia ja Gretzkya kovempi?” ja alla on Laineen kuva.

Leo Komarov ja Aleksander Barkov ovat suosittuja haastateltavia jo kielitaitonsa takia.

Talouslehti Ekspertin Luoteis-Venäjän painoksessa entinen huippujääkiekkoilija Vjatšeslav Fetisov arvioi Pietarin olevan hyvissä asemissa, koska kaupunki voi sijaintinsa takia ottaa oppia sekä Suomesta että Ruotsista ja pietarilaiset nuoret kiekkoilijat voivat pelata suomalaisten kanssa.

”Suomalaisten ja ruotsalaisten jääkiekosta on sataprosenttisen oikeudenmukaista sanoa, että niillä on omat kasvot ja oma järjestelmä. Meidän pitää tuntea hyvin nämä kasvot ja ottaa oppia heidän järjestelmistään”, Fetisov totesi.

Urheiluselostaja Gennadi Orlov luonnehti Suomen peliä neuvostotyyliseksi: pelaajat vaihtavat helposti roolia ja tukevat toisiaan. ”Se muistuttaa parasta neuvostokiekkoa”, Orlov sanoi radiokanava Eho Moskvylle torstaina.

Gennadi Orlov on pitkän uran tehnyt jalkapalloilija, joka nykyisin selostaa otteluita. Hänelle on omistettu lukuisia fanisivustoja sosiaaliseen mediaan. Sivuille kootaan Orlovin legendaarisimpia lausahduksia.

Radiossa hän pohti sitä, kuinka hänen sukupolvelleen Pietarin keskustan Talliaukiolle rakennettu tuhansien ihmisten fanikatsomo on edelleen jotain mistä ilahtua.

”Siellä voi nähdä, kuinka paljon suomalaisia kiekkofaneja on paikalla, ja kaikki ovat pelipaidoissa”, hän totesi.

”Neuvostoliitossa ei koskaan ollut mitään fanikatsomoita. Oli vain nuorisofestivaali, ja sen jälkeen monet pantiin vankilaan, koska he olivat jutelleet ulkomaalaisten kanssa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!