Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hurjavireinen PK-35 löi Ålandin nurmeen

Urheilu
 
Juhani Niiranen / HS
Åland Unitedin maalivahti Khym Ramsay joutui seuraamaan, kun Eveliina Parikka (oik.) juhlii Hanne Ojanperän kanssa PK-35:n toista maalia.
Åland Unitedin maalivahti Khym Ramsay joutui seuraamaan, kun Eveliina Parikka (oik.) juhlii Hanne Ojanperän kanssa PK-35:n toista maalia. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Pallokerho-35:n naiset jyräävät jalkapalloliigassa. Kärkipelaaja Hanne Ojanperä kunnostautui, kun vantaalaiset voittivat Åland Unitedin 7–0 (2–0).

”Katsokaa tuonne tulostaululle. Loistava tulos, aivan loistava”, kehui PK-35:n valmentaja Jari Väisänen. ”Hyvä taistelu, hienoja maaleja.”

Ojanperä johti Myyrmäen ilotulitusta. Hän löi ahvenmaalaiset lattiaan ammuttuaan 2–0, 3–0 ja 4–0. Åland United haastoi vantaalaiset prässipelillä. Vieraat jäivät ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella ilman osumaa.

Ojanperän ensimmäinen osuma syntyi 41. minuutilla röyhkeällä karvauksella, toisen hän laukoi 66. minuutilla keskityspallosta ja kolmannen 69. minuutilla rankkarista.

Rankkari oli Ojanperän viimeinen suoritus. Neljäs maali jäi haaveeksi, koska valmentaja Väisänen kutsui tykkinsä vaihtoon.

”Sellainen olo jäi, että nälkää olisi ollut useampaakin kuin kolmeen maaliin”, sanoi Ojanperä.

Ojanperällä on seitsemän liigamaalia, joista neljä syntyi neljässä avauspelissä.

Sen jälkeen meni kaksi peliä ilman osumaa.

Vantaalaisten ja koko liigan maalitykki on yhdeksän kertaa osunut Sanni Franssi, 21. Hän viimeisteli lauantaina 6–0 ja 7–0. Ojanperä on maalipörssin kakkonen.

Viime kaudella kahdeksan liigamaalia tehnyt Ojanperä on kiireinen. Hän aloitti syksyllä kolmivuotiset kansainvälisen oikeustieteen opinnot Tallinnassa.

”Pelaamisen ja opiskelun yhteensovittaminen vaatii joustavuutta valmennukselta ja itseltäni. Laivareissut ovat tulleet turhankin tutuksi”, totesi Ojanperä. ”Talvella pääsin treenaamaan Tallinnassa FC Floran kanssa.”

Ojanperä, 24, aloitti liigapelit Kokkolan paidassa 2008. Nyt hän on PK-35:n toiseksi vanhin pelaaja, joka kantaa vastuuta joukkueesta kentällä ja sen ulkopuolella.

”Paljon kokeneita pelaajia lähti, mutta uskomme itseemme.”

PK-35 ja Åland ovat viime kausina jakaneet keskenään mestaruuden. Seitsemän vuoden jaksossa PK on vienyt viisi ja Åland kaksi kultaa.

Kauden ainoan pistemenetyksen PK-35 koki keskiviikkona HJK:n vieraana: 0–0. Ottelussa se jäi ensimmäistä kertaa maalitta. PK-35:n vauhti kiihtyy kotona: TPS 4–0, Kuopion Pallokissat 6–0 ja Åland 7–0.

Åland United kokoonpanossa oli lauantaina kahdeksaa kansallisuutta. Joukkoja käski italialainen päävalmentaja Giovanni Costantino.

Yle TV2 sunnuntaina kello 17 naisten liigaottelu NiceFutis, Pori-HJK.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!