Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sotkamon Jymyn Mikko Kuosmanen nauttii taas pelinjohtamisesta

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Mikko Kuosmanen palasi Jymyn pelinjohtajaksi.
Mikko Kuosmanen palasi Jymyn pelinjohtajaksi. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Miesten pesäpallomestaruutta puolustava Sotkamon Jymy tekee lujasti töitä pitääkseen valtikkansa vuodesta toiseen.

Viime kausi huipentui viidenteen peräkkäiseen titteliin. Pian juhlien jälkeen tuli kova uutinen. Mikko Kuosmanen palasi täksi kaudeksi pelinjohtajaksi, ja Mikko Korhonen, kahden aiemman kauden pelinjohtaja, siirtyi valmennuspäälliköksi ja A-poikien pelinjohtajaksi.

”Pidimme syksyllä palaveria, ja kokonaisuus ratkaisi. Oli tarvetta muuttaa toimintatapaa, koska edustusjoukkueeseen ei ole saatu omia pelaajia entiseen malliin. Joitakin täsmähankintoja voidaan tehdä, mutta muuten pitää saada uusia pelaajia omasta juniorimyllystä”, sanoo Kuosmanen, joka on myös Jymyn urheilutoimenjohtaja.

Ennen urheilutoimenjohtaksi siiirtymistään Kuosmanen, 40, johti Sotkamon peliä kuusi kautta, ja saldo muodostui komeaksi: neljä mestaruutta, yksi hopea ja yksi pronssi.

Se tiedetään, että lähes kaikille pesäpalloilijoille laji on elämäntapa. Sitä se on myös monelle viuhkamiehelle. ”Peli kiinnostaa. Intohimoni kilpailua ja peliä kohtaan on kova.”

Jymy sai lentävän lähdön kauteen, kun sarjanousija Kempeleen Kiri jäi juoksuitta Sotkamossa. Kuosmanen totesi mittelön jälkeen, että kauden alussa on saatava voittoja, ja sen jälkeen keskitytään pelin kehittämiseen.

”Kilpailukaudellakin pelaajien pitää pystyä kehittymään fyysisesti ja taktisesti. Tämä on mahdollista, kun työt ja opiskelut loppuvat valtaosalta touko- ja kesäkuussa. Sitten voidaan keskittyä lajiin ammattimaisesti.”

Tänään sunnuntaina mestarien osaaminen punnitaan Hyvinkään Pihkalassa. Sami Sirviön komennossa pelaava Hyvinkään Tahko palasi voittajaksi, kun se kukisti kotiareenallaan perjantaina Oulun Lipon 2–0.

”Hyvinkäätä vastaan pitää olla kärsivällinen ja estää läpilyönnit”, miettii Kuosmanen.

Hyvinkään Tahko kohtaa Sotkamon Jymyn Pihkalassa tänään alkaen kello 17.

Antti Hämäläinen
Mikko Kuosmanen
Mikko Kuosmanen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!