Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vahva startti Räikköselle taktiikkaa tärkeämpi sunnuntain kisassa

Urheilu
 
JUAN MEDINA / Reuters
Kimi Räikkönen uskoo onnistuneen lähdön tuovan parannusta sijoitukseensa huomisessa Espanjan GP:ssä.
Kimi Räikkönen uskoo onnistuneen lähdön tuovan parannusta sijoitukseensa huomisessa Espanjan GP:ssä. Kuva: JUAN MEDINA / Reuters

Montmelo

Viides lähtöruutu on Kimi Räikkösen tämän kauden heikoin aika-ajotulos. Putoaminen ensi kertaa kolmanteen riviin ei suuremmin kuitenkaan sekoita Ferrarin kokeneen suomalaiskuskin valmistautumista kisaan.

Miten suuri ero tällä radalla on startata kakkosrivin sijasta kolmosrivistä?

”Ihan niin kuin kaikilla muillakin radoilla haluan olla niin ylhäällä kuin mahdollista, mutta tämä on nyt meidän paikkamme tähän kisaan. Rivistä riippumatta tarvitsen nyt ennen kaikkea hyvän startin”, Räikkönen sanoi.

”Uskon, että kisa on meille taas hieman parempi kuin aika-ajo, mutta ensin siihen täytyy saada hyvä lähtö.”

Red Bullin Daniel Ricciardo ja Max Verstappen sekoittivat Ferrarin kuvioita, kun tavoitteena oli päästä hyökkäämään Mercedestä vastaan. Sunnuntaina paikalla on myös Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne, joka patistaa joukkojaan vain ja ainoastaan voittamaan.

Jos avausmutkien jälkeen Red Bullit ovat yhä Räikkösen edellä, onko hänellä taktiikkaa, jonka avulla voisi parantaa sijoitustaan?

”En tiedä. En ole niitä miehiä, jotka tekevät ne kalkyloinnit. Varmasti meillä on taas miitingit, ja katsotaan, mitä voimme tehdä. Toivottavasti starttimme on vahva. Ei minulla ole aavistustakaan, mitä tapahtuu, enkä ala arvuutella. Mutta siinä ei ole mitään poikkeavaa siihen, mitä teemme aina muutenkin”, Räikkönen totesi.

Aika-ajossa Räikkösellä ja Sebastian Vettelillä meni sormi suuhun radan kolmannella sektorilla, jolla ero Red Bulliin tuli.

”Varsinkin 12. mutka oli minulle koko ajan yhtä taistelua. Sitä en saanut millään menemään hyvin. Viimeinen kierros oli parhaani, mutta silloinkaan viimeisellä sektorilla renkaat eivät enää toimineet.”

Myös Vettel harmitteli aika-ajon epäonnistumista.

”Auto ei vaan käyttäytynyt enää samalla lailla kuin viikonlopun muilla ajojaksoilla. Suorituskyky hukkui jonnekin. Syy ei ole tiedossa, mutta salaisuus se ei ole, että auto liukui aivan liian paljon kunnon kierrosajan tekemiseksi. Yleispitoa puuttui kaikilla kolmella sektorilla”, Vettel pähkäili.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!