Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonien kokoonpanokaruselli pyörii vinhasti, kolmas nuori kultaleijona hyppää mukaan illan Slovakia-peliin

Urheilu
 
Jussi Nukari
Mikko Rantanen nousee uutena pelaajana Tomi Sallisen ketjuun.
Mikko Rantanen nousee uutena pelaajana Tomi Sallisen ketjuun. Kuva: Jussi Nukari

Pietari

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kokoonpanoseikkailut jatkuvat, kun nelosketjun pelaajia pyöritetään kuin tivolissa.

Ruletti liikahtaa sunnuntai-illan Slovakia-otteluun niin, että Teemu Pulkkinen hyppää puku päällä katsomoon. Jani Lajunen, joka pelasi Ranskaa vastaan, vetää kiekkovarusteet päälleen, mutta on 13. hyökkääjä.

Tomi Sallinen palaa ketjun keskushyökkääjäksi ja saa laidoilleen Mikko Rantasen uutena pelaajana ja kokeneen Antti Pihlströmin.

Maalivahtipuolelle tulee myös muutos. Ykkösvahti Mikko Koskinen huilaa ja Juuse Saros pelaa. NHL:stä tullut kokenut Niklas Bäckström on pysynyt toistaiseksi ilman peliminuutteja koko turnauksen.

Turkulaistaustainen Rantanen odotti viisi peliä ennen kuin kutsu kaukaloon kävi. Odottamaan jääneiden pelaajien suurin peikko on tuskastuminen.

”En tiedä mikä se [tuskastuminen] on asteikolla, mutta kaikki tietää, että olisi kiva pelata. Meillä on kova joukkue ja jonkun on pakko olla katsomossa. Kaikki ei voi pelata”, Rantanen sanoi.

Rantanen on kolmas 20-vuotiaiden MM-joukkueen kultaleijona, joka pääsee aikuisten MM-turnauksessa peliin. Patrik Laine ja Sebastian Aho ovat pelanneet koko turnauksen, ja jopa onnistuneet erinomaisesti.

Nuorten MM-kisoihin Rantanen saapui odotettuna kapteenina ja ykkösketjun johtajana. Kisoissa Ahon kenttä meni pelillisesti edelle, mutta Rantasella oli alusta loppuun iso rooli ja vastuu.

”On se erilaista”, Rantanen vertasi silloista tilannetta ja nykyistä. ”Kaikkeen pitää sopeutua, jos haluaa olla hyvä pelaaja. Ei voi luulla myöskään liikoja. Pitää sopeutua siihen rooliin, jonka valmentajat antavaa.”

Sallinen on pelannut koko turnauksen viime ottelun lukuun ottamatta. Tai pelasi hän siinäkin yhden minuutin. Pihlströmillä on menossa yksi uransa parhaista MM-kisoista.

”Toisella laidalla ainakin jalat käyvät ja Sallinen on hyvä puolustussuuntaan ja lukee peliä hyvin. Täytyy sopia vähän juttuja ja saadaan peli rullaamaan.”, Rantanen luonnehti ketjukavereitaan.

Isokokoinen Rantanen kuului siihen kolmikkoon, joka odotti pitkään peliin pääsyä. Puolustaja Tommi Kivistö ja sentteri Lajunen olivat muut kaksi.

”Hyvin olen saanut pidettyä virettä, mutta henkisesti se ei ole kiva tilanne, että on katsomossa.”

Slovakiaa vastaan Rantanen uskoo tuovansa voimaa hyökkäyspeliin, mutta puolustamista ei saa unohtaa. Nelosketjulla on päävalmentaja Kari Jalosen mukaan komea saldo tähän mennessä.

”He eivät ole päästäneen yhtään maalia ja ovat antaneet meille kaksi osumaa”, Jalonen sanoi.

Suomi ja Slovakia kohtaavat sunnuntaina kello 20.15. MTV3 ja Sport1 näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!