Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulta-Granlund varoittaa Slovakian vaarallisuudesta: Eivät nämä helppoja pelejä ole

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
”Slovakia pelaa vähän samantyyppisesti kuin Ranska. Kova testi meille, vaikka heillä ei olekaan ihan nappiin mennyt. He pelaavat isoista asioista”, Mikael Granlund sanoo.
”Slovakia pelaa vähän samantyyppisesti kuin Ranska. Kova testi meille, vaikka heillä ei olekaan ihan nappiin mennyt. He pelaavat isoista asioista”, Mikael Granlund sanoo. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Pietari

Muutama päivä sitten Mikael Granlundin kuuluisa ilmaveivi täytti viisi vuotta. Tänään sunnuntaina tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun Leijonat voitti jääkiekon MM-kultaa Bratislavassa.

Ruotsi kukistui ikimuistoisessa finaalissa maalein 6–1, vaikka Ruotsi johti ottelua 1–0.

Granlund oli silloin joukkueen puhutuin pelaaja ja Pietarin MM-turnauksessa hän on joukkueen paras, ainakin tähän asti.

”Aina toivoo, että pystyisi pelaamaan paremmin. Ihan parissa viime pelissä, en tiedä, en ole pelannut niin hyvin kuin olisin toivonut”, Granlund sanoi Pietarin Jubileinyi-hallin aamujään jälkeen.

Jäälle tuli kaksi kourallista pelaajia, jotka hakivat hieman tuntumaa ja siten tappoivat aikaa ennen Slovakian kohtaamista. Ottelu alkaa sunnuntaina varttia yli kahdeksan.

”Kaikki muistavat, mitä hienoja asioita tapahtui viisi vuotta sitten”, Granlund sanoi, mutta halusi kääntään katseen tähän turnaukseen.

Suomi on viettänyt vapaasti ilmaistuna vapaaviikkoa Pietarissa, kun maanantaisen USA-ottelun jälkeen tulivat vastaan ensin Unkari ja sitten Ranska.

Slovakia kuului vielä muutamia vuosia sitten suuriin tai keskisuuriin kiekkomaihin, mutta maan kiekkoilullinen taso liukuu alamäkeen. Kahtena viime vuonna Slovakia ei ole selviytynyt kahdeksan joukkoon.

Pietarin alkulohkossa Slovakialla on suuria vaikeuksia päästä jatkoon eli neljän parhaan joukkoon. Slovakit hävisivät Kanadalle lauantai-iltana 0–5. Tulos ei mairittele, mutta ei pelikään häikäissyt.

”Slovakia pelaa vähän samantyyppisesti kuin Ranska. Kova testi meille, vaikka heillä ei olekaan ihan nappiin mennyt. He pelaavat isoista asioista”, Granlund sanoi.

Vaikka vastustajat eivät kuulosta häikäiseviltä, ei Granlund yhdy ajatukseen helpoista peleistä.

”Kyllä näissä on aina ome testinsä. Vähän pienemmän kiekkomaat taistelevat. Eivät nämä helppoja ole”, Granlund sanoi.

Granlund sai kipeästi kiekon nilkkaansa Ranska-pelissä, mutta se on kuulemma ”ok”. Jääharjoituksen perusteella ei jalassa pitäisi olla sen pahempaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!