Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mutko pyysi anteeksi dopingsotkuja

Venäjän urheiluministeri otti aiempaa nöyremmän asenteen maan urheilijoiden dopingkäryihin.

Urheilu
 
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Vitali Mutko pyysi dopingsotkua anteeksi.
Vitali Mutko pyysi dopingsotkua anteeksi. Kuva: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko pyytää anteeksi maan dopingsotkuja ja vetoaa päättäjiin sen puolesta, että venäläisurheilijat saisivat osallistua Rion olympialaisiin myös yleisurheilussa.

Mutkon kirjoituksen julkaisi brittiläinen Sunday Times.

Venäjän yleisurheiluliitto (ARAF) suljettiin kansainvälisen liiton IAAF:n kaikesta toiminnasta viime vuonna antidopingjärjestö Wadan raportin perusteella ja lukuisien dopingkäryjen seurauksena.

”Liiton toiminnassa, samoin kuin urheilijoiden ja valmentajien toimesta tehtiin vakavia virheitä. Häpeämme niitä”, Mutko kirjoitti ja otti näin aiempaa vahvemman kannan asiaan.

Mutko vieritti silti syyn edelleen kiinnijääneille urheilijoille, eikä kommentoinut väitteitä dopingohjelman valtiojohtoisuudesta millään lailla.

”Olemme pahoillamme siitä, että urheilijoita, jotka johtivat harhaan meitä ja maailmaa, ei saatu kiinni aiemmin. Olemme pahoillamme, koska Venäjä on sitoutunut urheilun korkeimpiin normeihin ja vastustaa kaikkea, mikä uhkaa olympialaisten arvoja.”

IAAF päättää venäläisyleisurheilijoiden pääsystä Rion kisoihin kesäkuussa. Päätös tehdään erityisen tarkkailijaryhmän raportin perusteella.

Mutko vetosi järjestöön toteamalla maansa tehneen kaikkensa kriteerien täyttämiseksi.

”Olisi epäoikeudenmukaista vaatia kaikkia näitä muutoksia ja toimia, nähdä niiden toteutuvan ja silti rangaista Venäjän urheilijoita. Uskomme intohimoisesti olympiahenkeen”, Mutko kirjoitti Sunday Timesissa.

Lähde: Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?