Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pörssikärki Laine, syöttökone Jokinen vai tehotilaston ässä Salmela? – Äänestä Leijonien parasta pelaajaa

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Aleksander Barkovin (vas.) ja Patrik Laineen yhteispeli on tuottanut hedelmää.
Aleksander Barkovin (vas.) ja Patrik Laineen yhteispeli on tuottanut hedelmää. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomi on edennyt voitosta voittoon jääkiekon MM-kisoissa, ja otteet näyttävät parantuvan tärkeimpien pelien lähestyessä.

Leijonat ei jättänyt Slovakialle mitään mahdollisuuksia sunnuntaina, vaan takoivat taululle tylyt 5–0-lukemat. B-lohkon ykkössijan ratkaisevassa ottelussa tulee tiistaina vastaan Kanada, ja Suomi tarvitsee vähintään samanlaisen esityksen voidakseen haaveilla lohkovoitosta.

Patrik Laine teki Slovakiaa vastaan jo turnauksen kuudennen maalinsa, ja 18-vuotias tamperelainen keikkuukin pistepörssin ykkösenä ennen maanantain pelejä tehoilla 6+4. Maalipörssin kärjessä on seitsemän kertaa onnistunut Ruotsin Gustav Nyquist.

Leijonien toiseksi tehokkain on Laineen ketjun keskushyökkääjä Aleksander Barkov pisteillä 3+6. Ketjun kolmas lenkki Jussi Jokinen puolestaan jakaa turnauksen syöttötilaston ykköspaikan Venäjän Vadim Šipatšovin kanssa. Kumpikin on tarjoillut syötön seitsemään maaliin.

Turnauksen tehotilaston kärkisijat menevät Kanadaan, sillä peräti neljä ensimmäistä miestä luistelee vaahteranlehti rinnassaan. Ykkössijan jakavat Derrick Brassard ja Michael Matheson, joilla kummallakin on lukema +10.

Suomalaisten parhaat ovat Juuso Hietanen ja Anssi Salmela lukemalla +6. Salmelan ollessa kentällä ei punalamppu ole tasakentällisin Suomen päässä syttynyt. Hietasella maaliero on 9–3.

Maalivahtitilastossa Suomi on tuttuun tapaan turnauksen kärkimaita. Kaksi peliä torjunut Juuse Saros ei ole päästänyt yhtään kiekkoa taakseen, ja Mikko Koskinenkin on joutunut taipumaan neljässä pelissä vain kuudesti.

Äänestä alla Suomen toistaiseksi parasta pelaajaa. Jos omaa suosikkia ei löydy listasta, kirjoita kommenttikenttään ehdotuksesi.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
Leo Komarov ja Juuso Hietanen
Leo Komarov ja Juuso Hietanen
Jussi Nukari / Lehtikuva
Juuse Saroksen taakse ei kiekkoja ole vielä mennyt.
Juuse Saroksen taakse ei kiekkoja ole vielä mennyt.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!