Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanada-ottelu näyttää Leijonien suunnan: Tappiolla tie finaaliin voi olla jopa helpompi kuin lohkovoitolla

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Päävalmentaja Kari Jalosen (oik.) Jukka Rautakorven (vas.) ja Ville Peltosen kuvioiden toimivuus mitataan ensimmäisen kerran kunnolla tiistaina Kanadaa vastaan.
Päävalmentaja Kari Jalosen (oik.) Jukka Rautakorven (vas.) ja Ville Peltosen kuvioiden toimivuus mitataan ensimmäisen kerran kunnolla tiistaina Kanadaa vastaan. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen jääkiekkomaajoukkueella on tiistaina MM-kisojen Kanada-ottelussa panoksena B-lohkon voitto ja jatkaminen Pietarissa.

Lohkoykkönen palkitaan puolivälierissä A-lohkosta viimeisenä jatkoon selvinneellä joukkueella, joka on varmuudella Tanska. Asia ratkesi tiistaina, kun Tšekki voitti Sveitsin ja varmisti samalla oman lohkovoittonsa.

Leijonien tappio Kanadalle sen sijaan tietäisi kakkossijaa, jolloin vastaan asettuu A-lohkon kolmonen eli Ruotsi tai Venäjä.

Venäjä pelaa ottelunsa Moskovassa, joten häviämällä Kanadalle Suomi voi huonoimmassa tapauksessa joutua kakkossijastaan huolimatta matkustamaan Moskovaan isäntämaan vieraaksi.

Jos Ruotsi ei voita vahvaan vireeseen päässyttä Venäjää tiistain iltaottelussa varsinaisella peliajalla, kohtaa Leijonat tappiolla rakkaan Tre Kronorin puolivälierässä Pietarissa.

Ruotsi kärsii lukuisista kieltäytymisistä, eikä joukkueen esitys MM-jäällä ole vakuuttanut. Joukkue kaatoi avauspelissään Latvian vasta jatkoajan jälkeen, Norja nujertui vaivoin 3–2, ja sunnuntaina joukkue sai kaksi pistettä voitettuaan Sveitsin voittolaukauskilpailussa 3–2.

Ruotsi olisi siis ennakkoon hieman Tanskaa vaikeampi vastus, mutta sen jälkeen tie finaaliin näyttäisi jopa helpommalta kuin lohkovoitolla.

Jos Suomi voittaa lohkon ja kaataa Tanskan, saa se välierissä vastaansa A-lohkon kakkosen ja Saksan välisen ottelun voittajan, eli todennäköisesti viisi edellistä otteluaan maalierolla 28–6 voittaneen Venäjän.

Häviämällä Kanadalle Suomi kohtaisi Ruotsin jälkeen välierässä voittajan Tšekin ja Yhdysvaltojen välisestä ottelusta, kun Kanada saisi mitellä Venäjän kanssa.

Tšekki yllätti Venäjän avausottelussa, mutta sen jälkeen joukkue on esiintynyt varsin epätasaisesti. Joukkue muun muassa voitti Latvian vasta voittolaukauskisan jälkeen, ja Tanskaa vastaan voittolaukauksilla tuli tappio.

Yhdysvallat aiheutti Suomelle ongelmia alkulohkon ottelussa, mutta joukkueen taso ei kuitenkaan kestä vertailua esimerkiksi Venäjään.

Tahallaan häviäminen ja jatkopelien kanssa taktikointi ei kuulu suomalaiseen urheilukulttuuriin, mutta taistellen tullut tappio Kanadaa vastaan voisi kääntyä jopa positiiviseksi asiaksi Leijonien mestaruushaaveiden kannalta.

HS seuraa Leijonien taistelu lohkovoitosta.

Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Maalin edessä on muuri, joka pitäisi ohittaa. Bluesin A-junnut näyttivät HSTV:lle, miten kikkaillaan puolustus ja maalivahti kahville - ja isketään kiekko häkkiin. Samalla selviää, kuinka lähtee hyvä lämäri.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?