Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonien Pulkkinen poisti itse tikit huulesta: ”Jälkikäteen tämänkin voi laskea vitsiksi”

Urheilu
 
Juha Metso
Teemu Pulkkinen.
Teemu Pulkkinen. Kuva: Juha Metso

Pietari

MM-kisojen välipäivänä Kanada-ottelun edellä suomalaisfaneja nauratettiin jääkiekkovitseillä Pietarin Suomi-talolla maanantaina.

Vielä viikko sitten hyökkääjä Teemu Pulkkista ei juuri naurattanut, kun Aleksander Barkovin laukoma kiekko kimmahti aamuharjoituksissa tolpasta suoraan hänen suuhunsa.

”Itse olin syyllinen, kun kiekon eteen menin. Mutta tämä on pientä, poistin itse tikit huulesta”, Pulkkinen sanoi ja sai yleisön hekottamaan.

Jälkikäteen koko tapauksen voi Pulkkisen mielestä kuitata vitsiksi.

Vaatimaton Pulkkinen nimeää kuitenkin Leo Komarovin joukkueen vitsiniekaksi, joka pitää henkeä yllä jutuillaan.

Jääkiekon ympärille kiertyvältä huumorilta saattaa odottaa rasvaista otetta ja alapääjuttuja. Stand up -koomikko Matti Patronen on toista maata.

Ensiksi hän irvailee medialle ja onnittelee jatkuvan seurannan kohteena olevaa Patrik Lainetta syntymäpäivän johdosta. Täyttihän tämä vähän aikaa sitten 18 vuotta ja 23 päivää.

Sen jälkeen hän kertoo pojastaan, joka haluaa jääkiekkoilijaksi, koska koululäksyt eivät kiinnosta. Hän valistaa, että läksyistä ei pääse eroon edes huippupelaaja.

”Fysiikkavalmentaja pitää siitä huolen”, Patronen toteaa.

Jos vakavia puhutaan, jääkiekko on koomikolle hedelmällinen aihe.

”Siihen liittyy Suomessa niin vahvoja tunteita ja mielipiteitä. Se on kuin uskonto”, hän sanoo.

Patronen voitti Yleisradion Naurun tasapaino -kilpailun ja tuli Pietariin keikalta Joensuusta. Muutama vuosi sitten hän ehti ärsyttää SM-liigaa Kärppien tilaamalla huumorivideolla, jossa HIFK:in kannattajia kutsuttiin homoiksi. SM-liiga antoi Kärpille huomautuksen videosta.

”Tarkoituksena oli parodioida sitä, miten jääkiekkofanit pahimmillaan käyttäytyvät. Se meni överiksi”, Patronen sanoo.

”Toisaalta hassua, että SM-liiga ei hermostu siitä, mitä katsomosta oikeasti huudellaan. Ainoastaan siitä, kun käyttäytymiselle nauraa.”

Hän toteaa kuitenkin ottavansa vastuun siitä, mitä julkisuudessa sanoo.

Noloiltakaan sattumuksilta ei ole näissä MM-kisoissa vältytty. Yhden kertoo yleisössä oleva Klaus Laakso, joka on jääkiekkofani ja Keskon kauppapaikkajohtaja Pietarissa.

”Olimme Jubileinyi-jäähallin viereisessä rakennuksessa viettämässä aikaa isommalla porukalla. Samassa hississä tuli alas neljä kaunista nuorta naista, jotka näyttivät kännykkäänsä”, Laakso kertoo.

Jukka Jalonen ja Jari Kurri riensivät naisten viereen poseeraamaan. Naiset hätistivät heidät pois: he halusivat vain, että heistä otetaan kuva. Ei tässä joka paikassa olla niin tunnettuja. Katsoivat, että vanhat ukot yrittävät väkisin samaan kuvaan”, hän jatkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!