Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin kiekkoleijonat somettavat – Patrik Laineella on yli 50 000 Instagram-seuraajaa

Katsaus leijonien sosiaaliseen mediaan osoittaa, että nuoret ovat konkarikiekkoilijoita aktiivisempia. Jääkiekosta ei luovuta sosiaalisessa mediassa.

Urheilu
 
Sofia Kuisma
Jussi Nukari / Lehtikuva
Patrik Laine, 18, vie kärkisijan seuraajillaan Instagramissa.
Patrik Laine, 18, vie kärkisijan seuraajillaan Instagramissa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Nuoret suomalaiset jääkiekonpelaajat ovat vanhempia leijonia ahkerimpia päivittämään elämänsä kulkua niin kuvapalvelu Instagramissa kuin mikroviestipalvelu Twitterissä. Mistä leijonat sitten päivittävät? Kaikkien pelaajien silmäterä on jääkiekko.

Leijonien nuori hyökkääjä Patrik Laine, 18, vie kärkisijan seuraajillaan Instagramissa. Noin 56 000 ihmistä seuraa Laineen omakuvia eli sefieitä ja kiekkokuvia. Tyttöystäväkin näkyy häpeilemättä Instagramin kuvissa. Jos selaa viimeiseen kuvaan, pääsee kurkistamaan myös Laineen menneisyyteen, jolloin Laine kävi yläastetta. Kuvassa Patrik Laine juhli kotijoukkueensa Tapparan voittoa tämän vuoden huhtikuussa.

Twitterin seuraajamäärät eivät yllä Laineella yhtä korkealle kuin Instagramissa. Seuraajia on noin 6 300, ja päivityksiä lätkästä on Instagramia enemmän. Twitter taitaakin olla edustamista varten.

Leijonatoveri Alexander Barkovilla, 20, on Instagramissa lähes 42 000 seuraajaa. Barkov on laittanut tililleen kuvia lähinnä itsestään ja harjoittelustaan. Ei ole kuitenkaan jääkiekon voittanutta, sillä kiekkokuvia löytyy paljon. Alexander Barkovilla on monia harjoittelutapoja, joista tennis on yksi. Kuva on huhtikuulta.

Twitterissä Barkov on kuitenkin Lainetta seuratumpi. Noin 45 000 ihmistä on kiinnostunut hänen jääkiekkopäivityksistään. NHL:n Florida Panthersissa pelaava Barkov kiittelee Twitterissä tukijoitaan.

Konkarileijonista kiinnostuneille sosiaalisessa mediassa ei ole paljoa tarjolla. Mikko Koivun, 33, Instagram-tilillä ei ole julkaisuja, vaikka seuraajia on yli 450. Twitterissä Koivu on päivittänyt viime vuosien varrella kiekkouutisia, jotka koskettavat todellisia Mikko Koivu -faneja. Hänellä on Twitterissä seuraajia 4 000. Koivulla on myös virallinen Facebook-sivu.

Loikataan hetkeksi suomalaisista pelaajista kanadalaisiin. Kanadalaisnuoret osoittavat taitonsa jäällä olon lisäksi myös sosiaalisessa mediassa. Hyökkääjä Connor McDavidilla, 19, on Instagramissa noin 267 000 seuraajaa. Nuoren kiekkoilijan tili on asiallinen kokoelma kaverikuvia ja jääkiekko näkyy kuvassa jos toisessakin. Connor McDavid oli jäällä kuvattavana huhtikuussa NHL-jääkiekkopelin kansikuvakilpailua varten.

Myös McDavidin joukkuetoveri Max Domi, 21, on suomalaisnuoria suositumpi Instagramissa. Kuvat hymyilevästä Domista, koirasta ja perheenjäsenistä voittavat seuraajien sydämet puolelleen. Domilla on Instagramissa noin 140 000 seuraajaa. Max Domi poseerasi maaliskuussa koiransa kanssa, jonka sanotaan olevan diabetesta sairastavan isännän avustaja.

Kanadalaisesta konkarihyökkääjä Corey Perrysta, 31, ei ole vastusta sosiaalisessa mediassa Mikko Koivulle. Corey Perryn Instagram-tilillä ei ole ainoatakaan julkaisua, ja seuraajiakin on Koivua vähemmän. Perryn oletetulla Twitter-tilillä on 100 seuraajaa.

Mihin unohtui ilmaveivistään tunnettu Mikael Granlund? Granlund, 24, tuntuu hävinneen maan alle sosiaalisessa mediassa, sillä hänellä ei näytä olevan tiliä Instagramissa eikä Twitterissä. Ehkä hyökkääjä on saanut tarpeekseen sosiaalisesta mediasta.

Granlundin voi kuitenkin löytää Leo Komarovin, 29, Instagramista. Instagramissa Komarovilla on noin 45 500 seuraajaa, mikä on enemmän kuin Barkovilla. MM-jäältä tuttu hyökkääjä taitaa olla myös tuttu näky sosiaalisessa mediassa. Komarov vaikuttaa kiekkoilijalta, joka esittelee mieluummin pelaajatovereitaan ja kiekkoelämää kuin omia kasvojaan.

Kuvassa Mikael Granlundin vierellä istuu puolustaja Juuso Hietanen. Leijonat matkustivat junalla Venäjälle MM-kisoihin toukokuun alussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?