Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KOK löysi 31 epäilyttävää dopingnäytettä kahdeksan vuoden takaa

”Tarkoitus on pysäyttää huijarien pääsy Rion kisoihin.”

Urheilu
 
HS–AFP–Reuters
Markku Ulander / Lehtikuva
Olympiarenkaat Pekingin kisojen avajaisissa 8. elokuuta 2008.
Olympiarenkaat Pekingin kisojen avajaisissa 8. elokuuta 2008. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Kansainvälinen olympiakomitea KOK julkaisi tiistaina tiedon, että se pyrkii estämään 31 urheilijan osallistumisen Rion olympialaisiin.

KOK ja maailman antidopingjärjestö Wada tutkivat uudelleen yhteensä 454 Pekingin olympialaisissa vuonna 2008 annettua näytettä. Niistä 31 sisälsi viitteitä kielletyistä aineista.

KOK ei tässä vaiheessa paljastanut urheilijoiden nimiä. Epäilyksenalaiset edustavat kuutta eri urheilumuotoa ja heitä on 12 eri maasta.

Uusissa testauksissa keskityttiin nimenomaan sellaisiin urheilijoihin, jotka ovat osallistumassa Rion kisoihin, jotka alkavat elokuussa.

”Tarkoitus on pysäyttää huijarien pääsy Rio de Janeiron kisoihin”, linjasi KOK tiedotteessaan.

Se aikoo tutkia myös 250 Lontoon kisojen näytettä vuodelta 2012. KOK:n mukaan testeissä käytetään ”Aivan uusimpia tieteellisiä analyysimenetelmiä”.

Myöhemmin tutkitaan vielä kaikkien Pekingin ja Lontoon mitalistien näytteet sekä niiden urheilijoiden, jotka nousisivat mitalisijoille mahdollisten käryjen myötä.

KOK-johto on ottanut varsin kovasanaisen linjan dopingasioihin etenkin sen jälkeen, kun tiedot Sotšin vuoden 2014 talvikisojen dopingnäytteiden mahdollisesta manipuloinnista tulivat julki.

Sotšissa annetut näytteet on varastoitu Lausannen testilaboratorioon, jossa ne on tarkoitus tarkistaa uudelleen.

”Säilytämme alkuperäisiä näytteitä kymmenen vuotta, jotta huijarit eivät voisi koskaan levätä”, KOK:n johtaja Thomas Bach sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!