Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NHL-pelaajien tulo olympialaisiin näyttää entistä epätodennäköisemmältä: ”Täytyy löytää kymmenen miljoonaa”

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Faselilla riittää miettimistä olympialaisten kanssa.
Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Faselilla riittää miettimistä olympialaisten kanssa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Maailman kovimman jääkiekkosarjan NHL:n pelaajien osallistuminen vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaisiin on erittäin epävarmaa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja René Fasel kommentoi aihetta MM-turnauksen aikana Venäjällä. Hänen mukaansa kyse on taloudellisen puolen lisäksi NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen (NHLPA) kanssa käytävistä neuvotteluista.

”Kansainvälinen olympiakomitea ilmoitti selvästi, ettei se maksa pelaajien matkakuluja tai vakuutuksia. Meidän täytyy löytää kymmenen miljoonaa dollaria, jotta tämä toteutuisi”, Fasel sanoi MM-kisajärjestäjien haastattelussa.

”Lisäksi meidän täytyy vakuuttaa NHL ja NHLPA. Meidän on nyt uusi haaste liittomme sisällä saada ihmiset vakuuttuneeksi siitä, että rahaa tarvitaan. Joten tilanne on jopa vaikeampi kuin ennen.”

NHL ja pelaajayhdistys eivät ole vielä sitoutuneet osallistumaan olympialaisiin, mutta pelaajat ovat eri yhteyksissä tuoneet esiin halunsa päästä kisoihin.

”Olympiakullan voittaminen on jokaiselle urheilijalle jotain todella erityistä. Uskon, että pelaajat haluavat osallistua, ja se on erittäin positiivinen asia. Työskentelemme kovasti toteuttaaksemme tämän, mutta tällä hetkellä ei näytä kovin hyvältä”, Fasel totesi.

Takaraja päätökselle on ensi vuoden tammikuussa.

Fasel sanoi, että Suomella on hyvät mahdollisuudet saada vuoden 2021 MM-kisat. Hän arvioi, että vuoden 2014 kisat järjestänyt Valko-Venäjä suoritui tehtävästä niin hyvin, että MM-kiekkoa voidaan tulevaisuudessakin pelata Minskissä.

MM-kisojen jälkeen seuraava arvoturnaus on syksyllä pelattava World Cup.

”Siitä tulee hieno turnaus, jossa ovat mukana kaikki maailman parhaat pelaajat. Tulee olemaan mielenkiintoista pelata jääkiekkokaupunki Torontossa kiekkomaa Kanadassa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?