Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varapasseja ei tarvittu, suomalaiset kiekkofanit ovat välttyneet selkkauksilta Pietarissa

Suomen Pietarin-konsulaatin mukaan kisat ovat sujuneet odotettua rauhallisemmin.

Urheilu
 
Juha Metso
Leijonafanit Tatu Tuohimetsä ja Hugo Miskala kävelivät Nevsky Prospectlilla Pietarissa. Kaksikon kisat ovat sujuneet rauhallisesti.
Leijonafanit Tatu Tuohimetsä ja Hugo Miskala kävelivät Nevsky Prospectlilla Pietarissa. Kaksikon kisat ovat sujuneet rauhallisesti. Kuva: Juha Metso

Pietari

Suomalaisfanit ovat säästyneet pahoilta selkkauksilta jääkiekon MM-kisojen pyörteissä Pietarissa.

”Yhtään uhkaavaa hetkeä ei ole ollut koko aikana”, sanoivat yrittäjät Hugo Miskala ja Tatu Tuohimetsä pääkatu Nevski Prospektin ihmisvilinässä tiistaina.

”Kaikenlaista tarjousta on toki tullut, mutta kun ei lähde kaiken maailman ukkojen ja tyttöjen matkaan, kaikki menee hyvin”, Miskala jatkoi.

Miskala kertoo joutuneensa pitämään Barcelonassa enemmän kamppeistaan kiinni kuin Pietarissa. Lähinnä Pietari muistuttaa hänestä toista kulttuurikaupunkia Wieniä.

”Liikenne tosin on toisesta maailmasta. Pitää katsoa monta kertaa ennen kuin päättää, että sinne sekaan uskaltaa mennä”, hän huomautti.

Keskiviikkona suurin osa noin 5 000 suomalaisesta kisaturistista lähtee takaisin Suomeen. Jatkomatkat riippuvat Suomen menestyksestä ja siitä, pelaako Suomi Pietarissa vai Moskovassa.

Tiistai-iltaan mennessä Suomen Pietarin-pääkonsulaattiin ei ollut tullut tietoa, että suomalaisfaneja olisi joutunut isoihin vaikeuksiin.

Muutamia suomalaisia on ottanut yhteyttä konsulaattiin viisumiongelmien takia.

”Ryhmäviisumista on ollut kateissa b-osa, jolla rajan yli pääsee takaisin Suomeen. Lisäksi on tarkkaa, että ryhmäviisumilla matkustavat lähtevät samalla porukalla takaisin, millä ovat tulleetkin”, konsuli Virpi Hanhikoski selvitti.

Etukäteen pääkonsulaatti oli varautunut ongelmiin. Aiemmin Helsinkiin siirretty konsulipäivystys palautettiin kisojen ajaksi Pietariin. Passikirjoja varattiin vajaat sata kappaletta, jos isompi joukko ihmisiä kadottaa passinsa.

Ammattimaiset taskuvarkaudet ovat melko yleisiä pääkatujen ihmisjoukoissa ja joukkoliikenteessä.

Nyt niitä oli tullut konsulaatin tietoon yksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!