Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tilastokatsaus kertoo: Leijonien vahvuus toisissa erissä ja jäähyttömyydessä

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Alkulohko oli Suomelle yhtä juhlaa, mutta tosipelit alkavat vasta nyt.
Alkulohko oli Suomelle yhtä juhlaa, mutta tosipelit alkavat vasta nyt. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Leijonien alkulohko sujui Pietarissa harvinaisen hyvin. Suomi voitti kaikki seitsemän otteluansa varsinaisella peliajalla. Tilastoista paljastuu muutama mielenkiintoinen yksityiskohta Leijonien suorituksesta.

  Leijonien maaliero alkulohkossa oli 29–6. Erityisen vahvasti Suomi pelasi toisissa erissä, jotka kirjattiin hulppeasti 15–2.

  Leijonat ei ole ollut kertaakaan tappiolla koko turnauksen aikana. Suomen päästyä kerran johtoon, ainoastaan USA on onnistunut nousemaan takaisin tasatilanteeseen edes vähäksi aikaa.

  Suomen maalivahdit pelasivat alkulohkossa yhteensä kolme nollapeliä. Viimeisessä neljässä ottelussa omiin on mennyt yksi kiekko. Suomen maali on alkulohkon lopussa pysynyt koskemattomana 127 minuuttia ja 29 sekuntia.

  Suomi otti kaikista joukkueista vähiten jäähyjä alkulohkojen kamppailuissa. Leijonat kuluttivat penkkiä 44 minuutin ajan. Kaikki rangaistukset olivat ”pikkukakkosia”.

  Erikoistilanteissakin Leijonat oli vahva. Ylivoima toimi 31,25 prosentin teholla, ainoastaan puolivälierävastustaja Tanska oli parempi. Alivoimassakin Suomi oli tilastokakkonen Kanadan jälkeen. Suomi tappoi jäähyt 90 prosentin varmuudella.

  Henkilökohtaisissa tilastoissa nousevat Patrik Laine ja Mikael Granlund. Laine on pistepörssissä kolmantena ja maalintekijätilastossa jaetulla toisella sijalla. Granlund on syöttötilaston kakkonen.

  Aleksander Barkov on kaapinut aloituksistaan 62,75 prosenttia, millä lukemalla hän on turnauksen kuudenneksi paras. Tehotilastossa eli ns. ”plus/miinuksessa” suomalaiset ovat yllättävän alhaalla, kenties johtuen siitä, ettei varsinaisia murskalukemia nähty. Juuso Hietasen +6 riittää sijalle 14.

  Maalivahtien tilastoa hallitsisi Juuse Saros kahdella nollapelillään, mutta otteluiden määrä ei riitä virallisiin listauksiin. Mikko Koskinen on torjuntaprosenteissa (93,33) neljäntenä ja päästettyjen maalien keskiarvossa (1,20) toinen. Näitä tilastoja hallitsee Tšekin Dominik Furch.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!