Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Patrik Laine ei olekaan MM-kisojen paras – ei edes Tapparan juniorien mielestä

Urheilu
 
Tappara-junnut tietävät kisojen parhaan pelaajan
Tappara-junnut tietävät kisojen parhaan pelaajan
Löytyykö täältä uusia Laineita ja Barkoveja? Joukkueenjohtaja vastaa.

Tampere.

Se ei ole Patrik Laine.

Kun Tapparan B-junioreilta kysyy MM-kisojen parasta pelaajaa, Laine ei saa ääniä. Ne menevät muille, Suomeen ja Venäjälle.

”Kyllä mä sanoisin, että se on toi Artemi Panarin Venäjältä. Se on aika huikea pelimanni”, sanoo sentteri Aku Kinnari, 17, Tampereen Kaukajärven Sentteri-hallissa ennen illan harjoituksia.

”Varmasti ( Aleksander ) Barkov tai Panarin”, sanoo puolestaan sentteri Kristian Tanus, 16.

Sama linja jatkuu, kun joukkuekaverit vastaavat samaan kysymykseen:

”Kai se on Aleksander Barkov, se on hyvin kokonaisvaltainen pelaaja”, sanoo puolustaja Jaakko Vuorinen,16.

”Kyllä se varmaan on Venäjän Pavel Datsjuk, se on aika kova”, sanoo puolustaja Iivari Räsänen, 15.

Nuoret pelaajat saavat myös sanoa, mikä maa voittaa. Jokainen neljästä sanoo Suomi, kaksi ottaa rinnalle myös Venäjän tai Kanadan.

Ja jokainen uskoo, toivoo ja suunnittelee pelaavansa itsekin jossain vaiheessa MM-jäillä. Vastaukset kuulostavat aidoilta.

Tapparassa on tänä keväänä ollut erityisen hohdokasta pelata. Ensin tuli mestaruus ja nyt MM-kisoissa maaleja laukovat erityisesti Tapparan nuoret pelaajat, kuten Laine ja Barkov.

Joukkueenjohtaja Jaakko Simola hymähtää kysymykselle uusista laineista ja barkoveista, mutta uskoo, että varsinkin maalivahtipuolella on nyt kykyä.

”Loistavia yksilöitä löytyy ihan pelkästään maalivahdeista. Meillä on neljä maalivahtia ringissä, joista kolme on pelkästään omien ikäluokkiensa maalivahtien ringeissä. Aika harvinainen tilanne”, Simola sanoo.

”Sitoutuneita poikia, valmentajat osaavat pitää määrättyä vaatimustasoa ja pojat tekevät helvetisti töitä”, Simola luettelee menestyksen syitä junioreissa.

”Imu tällä hetkellä Tapparaan on aika kova.”

Yksi maalivahdeista on pirkkalainen Eetu Nieminen, 16. Hänkin nimeää Barkovin suosikkipelaajakseen, mutta myös Venäjän Jevgeni Kuznetsovin. Hänkin sanoo, että nyt hyvä aika pelata Tapparassa.

”On se hienoa. Saa treenata tällaisessa organisaatiossa, jossa tietää, että porukka pärjää niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.”

Nuoret tähdet ovat tiiviisti vielä nuorempien mahdollisten tulevien tähtien kiikarissa. Nieminen sanoo, ettei tunne esimerkiksi Lainetta, mutta on nähnyt tätä usein hallilla.

”Me katsomme kisoja ja seuraamme, miten he menestyvät ja kehittyvät. Kyllä he aikamoisia superstaroja ovat meidän joukkueen ja kaveriporukan mielestä”, Nieminen pohtii.

Hän sanoo kuulleensa, että esimerkiksi Laineessa oli pienempänä hieman Elviksen vikaa, mutta nyt suhtautuminen kaikin puolin on toista.

”Nyt se tekee kovaa työtä ja tekee kaikkensa, että on paras”, hän sanoo.

Tulevien tähtien treenitahti on hirvittävä. He harjoittelevat parhaimmillaan kymmenen kertaa viikossa eli joskus kaksi kertaa päivässä. Hän tietää, että reitti esimerkiksi MM-jäille on täysin mahdollinen, kunhan pystyy kovaan työhän ja moraaliin.

”Sinne on hyvät mahdollisuudet, kun olemme vielä näin nuoria.”

Esikuvista ei juuri nyt ainakaan ole pulaa.

”Meillä on kunnioittava suhtautuminen heihin. Nyt tietää, että täältäkin on mahdollisuudet päästä ihan mihin vain.”

Reijo Hietanen
Tampere Tapparan nuoret Kristian Tanus (vas), Aku Kinnari, Iivari Räsänen ja Jaakko Vuorinen olivat iloisella mielellä Tapparan B-nuorten harjoituksissa tiistaina.
Tampere Tapparan nuoret Kristian Tanus (vas), Aku Kinnari, Iivari Räsänen ja Jaakko Vuorinen olivat iloisella mielellä Tapparan B-nuorten harjoituksissa tiistaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!