Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valioliigakausi – 6 asiaa, jotka jäivät mieleen

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
John Sibley / Reuters
Ylpeä Jose Mourinho teki mahalaskun.
Ylpeä Jose Mourinho teki mahalaskun. Kuva: John Sibley / Reuters

Valioliigakausi 2015–2016 oli yllätyksekäs ja poikkeuksellisen tasainen. Tässä ovat asiat, jotka meille jäivät mieleen.

Leicester: Kaikki tarpeellinen on Leicesteristä jo sanottu.

Kasvaako ”Big four” pysyvästi: Valioliiga oli pitkään Manchesterin joukkueiden, Chelsean ja Arsenalin hallintaa. Tämän kauden ja muutamien edellisten myötä joukko näyttäisi laajentuvan, kun Tottenham, West Ham ja Southampton näyttävät nousevan pysyvästi mukaan kamppailuun top-6-sijoituksista. Ja jos mukaan laskee vielä Leicesterin ja Liverpoolin, on kärkijoukossa jo lähemmäs kymmenen seuraa. Se, jos mikä, on upea juttu koko Valioliigan kiinnostavuudelle!

Näpäytys Mourinholle: Ylpeä portugalilainen koki ensimmäisen totaalisen mahalaskunsa, kun viime kauden mestarin kausi lähti heti alussa aivan väärille raiteille. Joukkueensa kanssa umpikujaan ajautunut Special One joutui poistumaan Stamford Bridgeltä pettyneenä. Jose Mourinho olisi voinut ottaa tapahtuneesta opikseen ja käyttää aikansa epäonnistumisensa analysoimiseen, mutta sen sijaan Jose aloitti Louis van Gaalin hiekoittamisen. Oliko tämän tyyppinen toiminta sitten Mourinhon tapauksessa yllättävää? Ei oikeastaan.

Pohjois-Lontoon mestari: Pitkään näytti siltä, että Tottenham murtaa yli 20-vuotisen korpitaipaleensa Valioliigassa pahimman paikalliskilpailijansa Arsenalin takana. Niin vain erittäin kovakuntoiselta maalis-huhtikuussa vaikuttanut Tottenham suli aivan loppumetreillä ja jäi viimeisen kierroksen murskatappion saattelemana Arsenalin taakse. Tällä hetkellä Tottenhamin kannattajat eivät osaa arvostaa Valioliigan kolmatta sijaa – niin suuri pettymys Arsenalin taakse jääminen on. Arsenalin kannattajat puolestaan pääsivät juhlimaan perinteistä St Totteringham’s -päivää päätöskierroksen kunniaksi.

Manchesterin nuoret valopilkut: Manchesterin joukkueiden kaudet olivat isoja pettymyksiä, mutta nuoret läpimurtopelaajat Marcus Rashford ja Kelechi Iheanacho tekivät vaikutuksen. Juuri tällaisia ennakkoluulottomia nuorten pelaajien läpimurtoja Manchesterin ylpeydet kaipaavat. Nuorukaiset tekivät yhteensä yli 20 maalia tämän kauden kilpailuissa.

Isoja ruumiita: Perinteikkäät Valioliigaseurat Newcastle ja Aston Villa hakevat vauhtia Championshipistä. Olisi helppo ennustaa heille pikaista paluuta, mutta Championship on raadollinen sarja. Villa oli läpi kauden erittäin heikko ja Newcastle taasen pelasi totutun epätasaisen kauden, jota ei pelastanut edes Rafael Benitezin nimitys.

Kynämies & Pelimies

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!