Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunnettu rikollinen tunkeutui bordelliin Pietarissa – pakotti työntekijät ja suomalaisen MM-kisaturistin alasti poliisiasemalle

Urheilu
 

Pietari

Jääkiekon MM-kisat Pietarissa ovat sujuneet yllättävän rauhallisesti suomalaisturistien osalta. Toistaiseksi ei ole ollut juuri taskuvarkauksia, kadonneita passeja tai joukkotappeluita.

Lukuunottamatta yhtä tapausta, joka oli pietarilaismedian ykkösaihe keskiviikkona.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Pietarin Vasilinsaarella käveli joukko alastomia ihmisiä. Heistä kymmenen oli naisia ja yksi mies. Kulkuetta johti toinen mies, pukeissa ollut Vjatšeslav Datsik.

Datsik on yksi Pietarin tunnetuimmista rikollisista. Hän on entinen vapaaottelija ja kansallissosialistisen, Venäjällä kielletyn ja nyt jo toimintansa lopettaneen Slaavilaisen liiton jäsen. Hän on istunut Venäjällä ja Norjassa vankilatuomioita varkauksista, pahoinpitelyistä ja luvattomasta aseen hallussapidosta.

Datsik vapautui maaliskuussa vankilasta. Sen jälkeen hän on kertomansa mukaan alkanut taistella seksikauppaa vastaan.

Keskiviikon vastaisena yönä hän tunkeutui Vasilinsaarella bordelliin. Viestimien mukaan hänellä oli kädessään jonkinlainen astalo. Hän riehui, uhkaili ja pakotti naiset ja asiakkaana olleen miehen riisuutumaan, paimensi nämä ulos ja marssitti heidät poliisiasemalle.

Kulkueesta on kuvia, joita media on myös julkaissut Venäjällä.

Datsik onnistui vielä jatkamaan poliisiasemalta toiselle bordellille, jossa hänet pidätettiin.

Lopputuloksena bordellin ylläpitäjiä vastaan nostettiin syyte parituksesta. Datsik joutuu tilille teoistaan. Median tiedot mahdollisista syytteistä vaihtelevat.

Seksityöntekijöiden tukijärjestö Serebrjanaja roza (Hopeinen ruusu) ryhtyi heti toimiin, järjesti lämmintä vaatetta naisille ylle ja auttaa rikoksen uhreja. Ihmisoikeusaktivistit tarjoavat heille apuaan Facebookissa. Järjestön mukaan uhrit ovat tehneet rikosilmoitukset Datsikista ja heillä on asianajajat.

Mutta kuka oli tuo yksi alaston mies?

Pietarin ja Leningradin alueen poliisin tiedotuspäällikkö ei kommentoi asiaa ulkomaisille viestimille, vaan siirtää vastuun Venäjän sisäministeriölle. Suomen Pietarin-pääkonsulaattiin ei ole tullut yhteydenottoja asiasta.

Uutissivusto Fontanka.fi:n toimittaja kuitenkin vahvistaa HS:lle venäläismediassa kiertäneen tiedon, että mies oli Suomen kansalainen ja tullut MM-kisoja katsomaan Pietariin. Tieto on poliisilta, joka saattoi miehen poliisiasemalta majapaikkaansa.

Seksin ostaminen ei ole Venäjällä rikos, paritus on. Lisäksi seksin myymisestä voidaan sakottaa seksityöntekijää hallinnollisena rikkeenä.

Serebrjanaja rozan mukaan Venäjällä oli vuonna 2013 yli kolme miljoonaa seksityöntekijää. Heistä 10 prosenttia teki töitä kadulla, loput asunnoissa, hotelleissa ja hierontasalongeissa. Väkivaltaa seksityöntekijät joutuvat yleisimmin kokemaan poliisin taholta. Virkavallalle joudutaan maksamaan myös lahjuksia, jottei seksityöntekijä joutuisi vaikeuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?