Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n superlupaus Matthews näytti taitonsa ja pudotti Tšekin

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
GRIGORY DUKOR / Reuters
Auston Matthewsin taitava harhautus puri Dominik Furchiin voittolaukauskilpailussa.
Auston Matthewsin taitava harhautus puri Dominik Furchiin voittolaukauskilpailussa. Kuva: GRIGORY DUKOR / Reuters

Tšekki ei saanut helppoa puolivälieräottelua palkinnoksi A-lohkon voitosta. USA:n nuori joukkue venytti kamppailun aina voittolaukauskilpailuun asti ja kaiken huipuksi veti siinä lopulta pidemmän korren.

Amerikkalaisten sankari oli NHL:n ykkösvaraukseksi ennakoitu Auston Matthews, joka teki komean maalin jo varsinaisella peliajalla.

Tšekki meni johtoon ensimmäisessä erässä, kun läpiajoon pyrähtänyt Tomas Zohorna kaadettiin ja mies toimitti seuranneen rankkarin varmasti ohi Keith Kinkaidin.

Amerikkalaisvahti ryhdistäytyi takaiskun jälkeen, eikä enää päästänyt kiekkoja taakseen. Hän torjui 31 kertaa ja pysäytti voittolaukauskilpailussa Tšekin kaikki kolme yritystä.

Kinkaidin hyvä peli olisi mennyt hukkaan ilman Matthewsia, joka näytti toisen erän alussa, miksi häntä pidetään ensi kesän varausikäisten ykkösenä jopa ohi Patrik Laineen.

Frank Vatrano antoi siniviivan ylitettyään kiekon Matthewsille ja 18-vuotias kiersi heittämällä tšekkipakin ennen kuin uitti maalin Dominik Furchin längistä.

Vähän myöhemmin Matthews kilautti vielä ylärimaa, mutta sitten USA sai pari jäähyä ja oli taas Kinkaidin vuoro kannatella joukkuettaan.

Kolmannessa erässä ja jatkoajalla molemmilla oli omat mahdollisuutensa ratkaista, vaikka peliä leimasikin tietty varovaisuus. Etenkään ottelun kolmas erä ei ollut kovin tasokasta peliä kummaltakaan joukkueelta.

Hetkittäin vaikutti jopa siltä, että voittolaukauskilpailu kelpasi molemmille ja sitä alettiin odotella hyvissä ajoin.

Tšekille rankkarit eivät olleet odottamisen arvoisia. Kinkaid pysäytti ensin Lukas Kasparin ja sitten Petr Koukalin.

USA:n toisena laukojana Matthews antoi pehmeiden käsiensä käydä. Furch häkeltyi sen verran, että Matthews saattoi tuikata ratkaisun – ja taas kerran längistä.

Kun Zohorna ei toisella yrittämällä pystynyt enää yllättämään Kinkaidia, pääsivät nuoret amerikkalaiset juhlimaan täyden kymmenen ottelun turnausmatkaa.

GRIGORY DUKOR / Reuters
USA pelaa mitaleista Venäjän kisoissa.
USA pelaa mitaleista Venäjän kisoissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!