Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonien kapteeni Mikko Koivu odottaa vielä paljon lisää: ”Nyt ollaan vasta voitettu tämä matsi”

Urheilu
 

Pietari

Leijonien kapteenilla Mikko Koivulla oli selvä sävel voitokkaan Tanska-ottelun jälkeen. Hän ei aikonut seurata illan muita otteluita.

Koivu ei ole tullut jääkiekon MM-turnaukseen pelaamaan alkusarjaa, puolivälierää tai välierää. Hän on kultajahdissa, ja urakka on vielä pahasti kesken.

”Kaikki on tähdännyt tähän otteluun ja tästä eteenpäin ja siinä on onnistuttu”, Koivu sanoi Pietarissa 5–1 päättyneen puolivälierän jälkeen.

Kansainvälisen uransa alkuvuosina Koivu pelasi MM-finaalissa Moskovassa, kun MM-kisat pidettiin edellisen kerran Venäjällä. Pieni kirkastus sopisi hyvin kuvioon.

”Nyt ollaan vasta voitettu tämä matsi”, Koivu sanoi.

Kippari huomasi saman kuin kaikki paikalla olleet. Jubileinyi-halli ei ollut läheskään täysi ja sinivalkoinen ja äänekäs katsojameri oli kutistunut yksittäisiksi huudoiksi.

”Jos on halli täynnä Suomi-faneja, on se hieno fiilis”, Koivu viittasi alkusarjaan. ”Mutta tiedämme, miten tätä seurataan kotimaassa.”

Vuoden 2007 MM-turnaus pelattiin Dinamon jalkapallostadionin lähellä Hodinka-hallissa. Nyt areenana on uusi Jääpalatsi.

Puolustaja Juuso Hietasella on kotikenttäetu välierässä. Hietanen edustaa Moskovan Dinamoa ja Jääpalatsi on heidän kotikenttänsä.

”Jokunen ottelu on tullut siellä pelattua. Ollaan kaikki kotiottelut pelattu siellä”, Hietanen sanoi.

Joukkue matkustaa perjantaina junalla Pietarista Moskovaan. Se on noin neljän tunnin viipale, jossa suurkaupunki vaihtuu vielä suuremmaksi. Kaukalo pysyy suunnilleen samanlaisena, vai kuinka?

”Eiköhän se kiekko pompi siellä kuin täälläkin. Hereillä täytyy olla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!