Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerit hankki AHL:n parhaaksi valitun hyökkääjän: ”Sitkeä luonne tärkeää”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Jukka Jalonen luotsaa Jokereita KHL:ssä kaudella 2016–17.
Jukka Jalonen luotsaa Jokereita KHL:ssä kaudella 2016–17. Kuva: Vesa Koivunen

Helsingin Jokerit on vahvistanut hyökkäystään. Joukkue hankki NHL:ssä viime kaudella 22 ottelua New Jerseyn riveissä tehoilla 0+2 pelanneen Brian O’Neillin 1+1-vuotisella sopimuksella.

O’Neill, 27, valittiin kaudella 2014–15 farmisarjan AHL:n runkosarjan parhaaksi pelajaaksi. Hän voitti sarjan mestaruuden Manchester Monarchsin paidassa.

Varakapteenina toiminut O’Neill teki Monarchsille 71 pelissä pisteet 22+58 ja voitti liigan pistepörssin sekä tehopörssin lukemalla +30. Pudotuspeleissä O’Neill tehtaili 19 ottelussa pisteet 10+10 ja oli pistepörssin kolmas.

”O’Neill on erinomaisilla hyökkäyspään taidoilla varustettu pelaaja. Hän on nopea jaloistaan ja päästään, pystyy tekemään peliä ja viimeistelemään sekä pelaamaan niin laidalla kuin keskellä”, Jokereiden GM Jari Kurri kommentoi seuran verkkosivulla.

”Meille oli tärkeää myös sitkeä luonne, sillä hän taistelee ja pelaa viimeiseen asti joka puolella kaukaloa. Hän on voittanut mestaruuden AHL:n lisäksi yliopistosarjassa”, Kurri jatkaa.

O’Neillin hankinnan myötä Jokereiden joukkue KHL-kaudelle 2016–17 on valmis. Vaihtuvuus on ollut suurta, sillä joukkueessa on peräti 13 uutta pelaajaa.

”Näin iso muutos kausien välillä on poikkeuksellista, mutta Jukka Jalonen on valmentanut tai tuntee entuudestaan suuren osan pelaajista. Sinänsä kyseessä ei ole hyppy tuntemattomaan”, Kurri sanoo.

Joukkueen keski-ikä putoaa lähes kahdella vuodella 26:een. Kyseessä on Kurrin mukaan tietoinen ratkaisu.

”Kyllä se oli yksi lähtökohdistamme, kun ryhdyimme uutta joukkuetta rakentamaan. On tärkeää, että yksilöiden kehityskäyrä osoittaa ylöspäin.”

Jokerien edellinen kausi päättyi pettymykseen, kun joukkue karsiutui jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Runkosarjassa mainiosti esiintynyt joukkue putosi Torpedo Nizhni Novgorodille otteluvoitoin 2–4.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?