Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaatuuko Venäjä Leijonien loistavaan ylivoimaan – videografiikka näyttää, miten Suomi hakee ratkaisun

Urheilu
 
HS:n videografiikka kertoo, miten Suomen tehokas ylivoima toimii
HS:n videografiikka kertoo, miten Suomen tehokas ylivoima toimii
Suomi on ollut jääkiekon MM-turnauksen maista kolmanneksi tehokkain ylivoimalla. Jäljellä olevista neljästä se on tehokkain.

Suomi on ollut jääkiekon MM-turnauksen maista kolmanneksi tehokkain ylivoimalla. Jäljellä olevista neljästä se on tehokkain.

Leijonat on tehnyt 35 yrityksellä kymmenen maalia, jolloin onnistumisprosentti on 28,57. Yhteen maaliin on kulunut keskimäärin 5.47 minuuttia ylivoima-aikaa.

Venäjä on samassa tilastossa seitsemäntenä. Se on onnistunut kahdeksan kertaa 36 yrityksellä. Maalin syntymiseen on tarvittu 7.57 minuuttia ylivoimapyöritystä.

Venäjä on ottanut turnauksessa vain 26 kappaletta kahden minuutin jäähyjä, eli yhden enemmän kuin Suomi. Jäähyjä on tullut molemmille keskimäärin kolme ottelua kohti.

Venäjä on päästänyt alivoimalla viisi maalia, Suomi vain kolme, joten tämän tilaston mukaan Leijonat osuu ylivoimalla lauantaina kerran.

HS esittelee oheisella videolla Suomen ylivoimapelin perusratkaisumallit Tanska-ottelissa. Niistä silmiinpistävin on Patrik Laineen laukaus suoraan syötöstä vasemman puolen aloituspisteen kaarelta.

Turnauksen alussa vastustajat eivät vielä tunteneet nuorukaista, joten hänelle saatiin pelattua hyviä vetopaikkoja melko simppelisti. Verkko heiluikin kiitettävää tahtia.

Pelien edetessä vastustajat olivat selvästi skoutanneet tämän yksinkertaisen kuvion. Syöttölinjat Laineelle jopa ylipelattiin, mikä johti osaltaan Leo Komarovin ylivoimamaaliin USA-ottelussa.

Komarov ja Aleksander Barkov jäivät nimittäin hetkeksi kahdestaan yhtä pakkia vastaan, kun toinen amerikkalaispelaaja jätti tonttinsa peittääkseen syöttölinjan Laineelle.

Irtokiekko tuli Barkoville, joka hyödynsi tilan ja ajan syöttämällä Komaroville avopaikan. Osuma käy hyvänä esimerkkinä nopeaälyisten pelaajien kyvystä varioida sovittuja ylivoimakuvioita ”lennossa”.

Suomen ylivoimapelin kannalta olisikin hyvin tärkeää saada ykkösylivoiman primusmotor Barkov mukaan. Mikko Koivun ja Mikael Granlundin pyörittämä kakkosylivoima ei ole toiminut kuin ajoittain.

Vesa Koivunen
Patrik Laineen laukaus on Suomen ykkösase ylivoimalla.
Patrik Laineen laukaus on Suomen ykkösase ylivoimalla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!