Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vieraat saarelta kaatoivat HIFK:n Assisin maalilla

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 20.5.2016
Veikkausliigan huippuhetket 20.5.2016

IFK Mariehamn jatkaa jalkapalloliigan kärjessä tasapistein HJK:n kanssa. Pelivireessä olevat saarelaiset hakivat Diego Assisin maalilla 1–0-voiton HIFK:n vieraana.

Brasilialainen Assis löysi 57. minuutilla tilaa HIFK:n puolustuksen keskeltä. Hyökkäävä keskikenttämies pisti pallon läheltä verkkoon ohi maalivahti Carljohan Erikssonin.

Artikkeliin liittyvät

”Teimme viisi virhettä ennen takaiskutilannetta, josta Assis pisti pallon verkkoon”, harmitteli HIFK:n valmentaja Jani Honkavaara. ”Jalkapallo on maalintekopeli ja Maarianhamina ansaitsi voittonsa, vaikka olimme pallollisina niskanpäällä.”

Maarianhaminalaiset tulivat Helsinkiin allaan kahdeksan ottelun pisteputki. HIFK:n saalis kolmesta edellisestä ottelusta oli yksi piste.

Ottelussa taisteltiin muistakin kuin sarjapisteistä. Kentällä kohtasi liigan maalipörssin kärkikaksikko, josta ahvenmaalaisten Dever Orgill oli osunut kuusi ja HIFK:n Juho Mäkelä viisi kertaa.

Orgill oli vaarallisempi kuin Mäkelä. Hän pyrki hanakasti pystypalloihin, kun Mäkelä ja HIFK:n toinen kärki Pekka Sihvola saivat niukasti palloja.

”Kärkemme olivat liian helposti kesytettävissä. Keskikenttä teki kaikkensa, mutta kärjet eivät luoneet maalipaikkoja”, sanoi Honkavaara. ”Maarianhamina loi vaarallisemmat maalitilanteet.”

Perjantaina jamaikalainen Orgill muodosti HIFK:n Jani Bäckmanin kanssa taisteluparin, joka otti ensi minuutilla lujasti yhteen.

Ottelun 30. minuutilla Bäckman liukui Orgillin tyhjää maalia kohti sijoittaman pallon kulmuriksi. Laitapakki Bäckman jätti kentän 48. minuutilla jalkaansa ontuen.

Mariehamn on vastahyökkäysjoukkue, jolla on tiivis puolustus. Joukkue on päästänyt 10 ottelussa kolme maalia. HIFK oli perjantaina loppuminuuteilla vaarallinen, mutta tasoitusosuma jäi tekemättä.

Valkovihreiden peli ei ole pallon poikittaissiirtelyä. Se pyrkii avaamaan nopeasti pystyyn tai pelaa palloa juoksuvoimaisille laitalinkeille.

IFK Mariehamnin maalivahti Walter Viitala, 24, on edustanut HIFK:ta Kakkosessa ja Ykkösessä sekä Honkaa liigassa. Hän on muodostaa toppareina pelaavien Kristian Kojolan ja Jani Lyyskin kanssa pitävän puolustusperustan.

”Hyvähenkinen porukka. Tällä hetkellä on kiva pelata. Kopissa on loistavia jätkiä”, kehaisi kapteeni Lyyski ja vetäytyi joukkuetoverien pariin virittelemään voittolaulua.

Kojola on toisen polven pääsarjaurheilija. Hänen edesmennyt isänsä Heikki jääkiekkoili HIFK:ssa 1971–1975 ja pelasi jalkapalloa junnuvuosina Pohjois-Haagan Urheilijoissa.

HIFK:n kausi on alkanut huonommin kuin vuosi sitten. Viime kaudella seuralla oli yhdeksästä ottelusta koossa 13 pinnaa ja nyt sama ottelumäärä on tuonut yhdeksän pinnaa.

HIFK ja Maarianhamina kohtasivat lopputalvesta Liigacupin alkulohkossa. Helsingissä HIFK voitti Daniel Rantasen kaukovedolla 1–0.

Seuraavan kerran HIFK esiintyy Töölön jalkapallostadionilla ensi torstaina. Se kohtaa Stadin paikallispelissä HJK:n. Klubin isännöimän paikallisottelu lipunmyynti on vetänyt. Pääsyliput varattiin loppuun jo kuukausi ennen koitosta.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
IFK Mariehamnin Diego Assis (vas.) ja Robin Sid juhlivat Assisin maalia.
IFK Mariehamnin Diego Assis (vas.) ja Robin Sid juhlivat Assisin maalia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?