Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taiwon pilkku toi Klubille pisteet

HJK:n voitto perustui lahtelaisia tarkempaan puolustamiseen ja pariin onnistuneeseen vastaiskuun.

Urheilu
 
Pasi Peltola
Veikkausliigan huippuhetket 20.5.2016
Veikkausliigan huippuhetket 20.5.2016

FC Lahti–HJK 1–2

Lahti

Helsingin Jalkapalloklubi ei päästänyt IFK Mariehamnia karkumatkalle jalkapalloliigan kärjessä, kun Klubi kävi hakemassa Lahden Kisapuistosta yli 3600 katsojan edestä vierasvoiton 2–1 (1–0).

HJK:n voitto perustui lahtelaisia tarkempaan puolustamiseen ja pariin onnistuneeseen vastaiskuun. Pelillisesti joukkue ei esittänyt mitään kotijoukkuetta erikoisempaa.

”Bana [valmentaja Mika Lehkosuo ] huusi jo tunnin kohdalla sivurajalta hyökkääjätkin alaspäin puolustamaan. Saimme sillä joukkueen tiiviimmäksi”, korosti Klubin oikeaa laitaa pelaava Nikolai Alho.

Tappio oli FC Lahdelle ensimmäinen kotikentällään kalenterivuoden 2016 aikana.

Klubi pääsi määräämään ottelun käsikirjoituksen jo yhdeksänneltä minuutilta lähtien, kun laituri Nnamdi Oduamadi kikkaili itsensä vasemmalta laidalta keskelle vetopaikkaan. Veto upposi matalana etunurkkaan, kun Oduamadin kehon kieli hämäsi maalivahti Tomi Maanojan odottamaan keskitystä.

Maali oli Oduamadille, 25, jo kolmas toukokuussa, Klubin neljään viime otteluun.

Lahtelaisten päästämistä kymmenestä liigamaalista liian moni on livahtanut Maanojalta taakseen turhan helposti.

Maanoja oli näkyvässä roolissa myös helsinkiläisten toisessa osumassa, kun hän ryntäsi vastaantulossaan kaataen sekä läpiajoa kärkkyneen HJK:n Alfredo Morelosin että oman joukkueensa topparin Pyry Kärkkäisen.

Klubin vasen laitapakki Taye Taiwo upotti tilanteesta seuranneen rangaistuspotku tarkalla vedolla alanurkkaan. Osuma oli mahtivasurin omaavalle MM-kisakävijälle jo kauden neljäs.

Ilahduttavinta ottelussa oli viimeiseen asti taisteleminen. Tuomari Mattias Gestranius sai varoituskorttinsa osumaan juuri sopiviin hetkiin, kun tuntui, että otteet olivat karkaamassa kostoretkien puolelle.

Vastustajat ovat oppineet nopeasti, että Lahden Pietarista lainalle saaman ja oivallisia keskityksiä niin halutessaan jakavan Ivan Solovjevin pelihuumori katoaa nopeasti muutaman ronskin taklauksen jälkeen.

Liigan ainoana kenttäpelaajana viime kaudella kaikki sarjan peliminuutit urakoinut ja viimeksi kesällä 2013 työpaikalta poissa ollut Mikko Hauhia, 31, kavensi isännille. Laitapakin ensimmäinen liigamaali kahteen vuoteen ei kuitenkaan tuonut kuin lohtua.

”Minun olisi pitänyt pystyä peittämään Odun laukaus (0–1). Hyökkäyspäässä emme päässeet kakkospalloihin, joista maaleja pystyisi tekemään”, Hauhia kommentoi.

Lahden riveistä puuttuu tällä erää brasilialaisseura Fluminensen juniorijoukkueen matkassa Saksassa testattavana oleva Mikko Kuningas, 18.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!