Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Diego Assis tuikkasi HIFK:n nurin

IFK Mariehamn jatkaa kilpajuoksua liigan kärjessä HJK:n kanssa.

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 20.5.2016
Veikkausliigan huippuhetket 20.5.2016

HIFK 0

IFK Mariehamn 1

Artikkeliin liittyvät

IFK Mariehamn jatkaa jalkapalloliigan kärjessä tasapistein HJK:n kanssa. Pelivireessä olevat saarelaiset hakivat Diego Assisin maalilla 1–0-voiton HIFK:n vieraana.

Brasilialainen Assis löysi 57. minuutilla tilaa HIFK:n puolustuksen keskeltä. Hyökkäävä keskikenttämies pisti pallon läheltä verkkoon ohi maalivahti Carljohan Erikssonin.

Maarianhaminalaiset tulivat Helsinkiin allaan kahdeksan ottelun pisteputki. HIFK:n saalis kolmesta edellisestä ottelusta oli yksi piste.

Ottelussa taisteltiin muistakin kuin sarjapisteistä. Kentällä kohtasi maalipörssin kärkikaksikko. Ahvenmaalaisten Dever Orgill oli osunut kuusi ja HIFK:n Juho Mäkelä viisi kertaa.

Orgill oli vaarallisempi kuin Mäkelä. Orgill pyrki hanakasti pystypalloihin. Mäkelä ja HIFK:n toinen kärki Pekka Sihvola saivat niukasti palloja. Jamaikalainen Orgill muodosti HIFK:n Jani Bäckmanin kanssa taisteluparin, joka otti ensi minuutilla lujasti yhteen.

Ottelun 30. minuutilla Bäckman liukui Orgillin tyhjää maalia kohti sijoittaman pallon kulmuriksi. Laitapakki Bäckman jätti kentän 48. minuutilla jalkaansa ontuen.

Mariehamn on vastahyökkäysjoukkue, jolla on tiivis puolustus. Joukkue on päästänyt 10 ottelussa kolme maalia. HIFK oli perjantaina loppuminuuteilla vaarallinen, mutta tasoitusosuma jäi tekemättä.

Valkovihreiden peli ei ole pallon poikittaissiirtelyä. Se pyrkii avaamaan nopeasti pystyyn tai pelaa palloa juoksuvoimaisille laitalinkeille.

IFK Mariehamnin maalivahti Walter Viitala, 24, on edustanut HIFK:ta Kakkosessa ja Ykkösessä sekä Honkaa liigassa. Hän on muodostaa toppareina pelaavien Kristian Kojolan ja Jani Lyyskin kanssa pitävän puolustusperustan.

Seuraavan kerran HIFK esiintyy Töölön jalkapallostadionilla ensi torstaina HJK:ta vastaan.

Klubin isännöimän paikallisottelun lipunmyynti on vetänyt. Pääsyliput varattiin loppuun jo kuukausi ennen koitosta.

Kari Pullinen
IFK Mariehamnin Brian Span nousi korkeimmalle pääpallotilanteessa.
IFK Mariehamnin Brian Span nousi korkeimmalle pääpallotilanteessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!