Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonien välieräottelu alkaa kello 16.15: Tässä ovat vastaan asettuvan Venäjän kovimmat kärjet

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
GRIGORY DUKOR / Reuters
Jevgeni Dadonov on saanut tuuletella MM-turnauksessa.
Jevgeni Dadonov on saanut tuuletella MM-turnauksessa. Kuva: GRIGORY DUKOR / Reuters

Venäjän joukkueessa pelaa useita mielenkiintoisia jääkiekkoilijoita. Myöskään valmentaja ei ole sieltä tylsimmästä päästä.

Tšaari: Aleksandr Ovetškin (numero 8) ei esittelyä juuri kaipaisi. Vuonna 1985 syntynyt Ovetškin oli jo juniorina suurlupaus, eikä Washington Capitalsin ole tarvinnut pahemmin harmitella ykkösvarauksen käyttämistä venäläiseen vuonna 2004. Ovetškin on tehnyt NHL:ssä 11 kauden aikana pitkälle yli 500 maalia.

Ovetškinin vanhempien tiedetään kertoneen jääkiekon kiinnostaneen Aleksandria pienestä pitäen. Kaksivuotiaana hän ei suostunut irrottamaan otettaan lelukaupasta löytämästään leikkimailasta ja kun televisiossa näytettiin jääkiekkoa, poika unohti kaiken muun.

Ovetškin on myös Patrik Laineen suosikkipelaaja.

SKA:n superketju: Pietarin SKA voitti KHL:n mestaruuden keväällä 2015. Joukkueen kaikki kaikessa oli ketju Artemi Panarin Vadim Šipatšev Jevgeni Dadonov.

Täksi kaudeksi ketju hajosi, kun Panarin lähti NHL:ään, jossa hän oli loistava. Panarin pelasi hyvin yhteen NHL:n pistepörssin voittaneen Patrick Kanen kanssa. Venäläinen on vahva ehdokas kauden tulokkaaksi. Panarin pelaa numerolla 27.

MM-kisoissa superketju on taas yhdessä. Se olisi voinut aikanaan jäädä kasaamatta kokonaan, mikäli Dadonovin edellinen seura Donbass ei olisi hajonnut Ukrainan tilanteen vuoksi.

NHL:ssäkin yrittänyt Dadonov purki silloisen sopimuksensa ja teki uuden, monivuotisen paperin SKA:n kanssa vuonna 2014. Dadonovin pelinumero on 63.

Ketjun kolmas jäsen Šipatšev muistetaan Suomessa erityisesti siitä, että jyräsi Leijonien Pekka Jormakan rumasti jäähän vuoden 2014 MM-kisoissa. Tänä vuonna Šipatšev on keskittynyt pistetehtailuun. Hän johtaa kisojen pistepörssiä komealla saldolla 5+11=16, joten Leijonien on pidettävä silmällä numeroa 87.

Kotiin palaava Detroitin löytö: Monen maailman taitavimpana pelaajana pitämä Pavel Datsjuk palaa ensi kaudeksi kotiin Venäjälle 14 NHL-kauden jälkeen. Detroit varasi Datsjukin vuonna 1998 vasta numerolla 171, mutta hänestä tuli yksi seuran legendoista. Datsjuk voitti Detroitissa kaksi Stanley Cupia. Herrasmiespelaajaksi tunnustettu Datsjuk pelaa numerolla 13.

Valmentaja Oleg Znaroks: Venäjän tulisieluinen latvialaisvalmentaja herätti huomiota vuoden 2014 kisoissa, joissa on teki ns. kurkunleikkauseleen Ruotsin pelaaja-aitioon.

Hän kärsi toimitsijakieltonsa finaalissa Suomea vastaan. Venäjä voitti ja juhli mestaruutta Minskissä. Finaalin jälkeen julkisuudessa oli epäilyjä, joiden mukaan Znaroks olisi ollut radioyhteydessä vaihtopenkille toimitsijakiellostaan huolimatta.

Suomen ja Venäjän välieräottelu pelataan tänään lauantaina kello 16.15.

GRIGORY DUKOR / Reuters
Aleksandr Ovetškinin lisäksi Washingtonista tuli Venäjän avuksi hyökkääjäkaveri Jevgeni Kuznetsov (92).
Aleksandr Ovetškinin lisäksi Washingtonista tuli Venäjän avuksi hyökkääjäkaveri Jevgeni Kuznetsov (92).
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Artemi Panarin jatkaa MM-peleissä sitä, mitä teki NHL-kaukaloissa koko kauden.
Artemi Panarin jatkaa MM-peleissä sitä, mitä teki NHL-kaukaloissa koko kauden.
HS:n videografiikka kertoo, miten Suomen tehokas ylivoima toimii
HS:n videografiikka kertoo, miten Suomen tehokas ylivoima toimii
Suomi on ollut jääkiekon MM-turnauksen maista kolmanneksi tehokkain ylivoimalla. Jäljellä olevista neljästä se on tehokkain.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!